O tânără în vârstă de 20 de ani a dat naștere unei fetițe chiar în ambulanță, în timp ce se îndreptau către maternitate. Autoritățile sanitare din raionul Telenești au furnizat această informație.

La 31 ianuarie, la ora 04:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a primit un apel pentru a acorda asistență medicală de urgență unei femei gravide de 20 de ani, care avea deja contracții și simptome de debut al nașterii. Echipa de asistență medicală urgentă a PAMU Căzănești din cadrul SAMU Telenești, formată din medicul Adelina Căpățînă, felcerul Elena Dvorețchii și șoferul autoambulanței Serghei Cristea, a ajuns la locul solicitării la ora 04:44.

La domiciliu, echipa PAMU Căzănești a preluat rapid parturienta, care era la a II-a naștere, în a 38 săptămână de sarcină. La ora 05:28, în timpul deplasării la spital nașterea a survenit spontan, astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă”, informează CNAMUP.

Potrivit CNAMUP, nașterea în ambulanță a decurs fără complicații. Lăuza și nou-născutul au fost transmiși specialiștilor maternității din cadrul Spitalului Raional Orhei pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Distribuie articolul: