Cum am menționat și în fotoreportajul anterior, satul Tudora se află la aproximativ 135 km de Chișinău. Am descoperit un sat frumos, prietenos și liniștit. Dar, pe lângă toate calitățile morale care le întrunește, am vizitat și lăcașul sfânt din localitate – muzeul „La bunici”. Este locul care păstrează autenticitatea și istoria, locul unde tradițiile sunt promovate în continuare și pentru generațiile noi. 

O căsuță mică cu 3 camere. Fiecare cameră cu tematică diferită. Intrând în coridor, vedem o cameră în stânga, unde se păstrează toate uneltele ce au mai mult de un secol, actele, fotografiile și capodoperele realizate manual de către copiii din Tudora. O cameră în față, numită „Colțișorul verde”, datorită plantelor și imitațiilor de faună din acele regiuni care sunt păstrate în muzeu. Și ultima cameră – cea din dreapta, exact aici este redată viața cotidiană a oamenilor din secolul 20. Rochii trecute de-un veac ce și-au păstrat starea impecabilă, uniformele militarilor care erau ținute în casa mare, pentru că se îmbrăcau doar cu prilejul unei sărbători și șalincile colorate cu multitudine de flori pe ele, toate acestea și-au găsit locul în cea mai spațioasă cameră din muzeu.

Muzeul este combinat și cu un centru multifuncțional pentru copii. Deci, 4 zile din săptămână acest muzeu este dedicat tinerilor care lucrează cu lutul, scoicile, lozia și pănușa, dar și arderea lemnului. Unele lucrări se păstrează pe rafturile muzeului, altele chiar sunt scoase la vânzare. Vă las tête-à-tête cu fotografiile pentru a simți atmosfera adevărată de „La bunici”.