Interviul controversat pe care l-au oferit Ducii de Sussex, difuzat la începutul lunii martie, este și acum subiect de discuție. Dezvăluirile făcute de cuplul regal au stârnit numeroase dezbateri în mediul online și reacția Casei Regale britanice, în frunte cu Regina Elisabeta. O mărturisire făcută de Meghan și Harry i-a pus pe jar pe fani, dar s-a adeverit că nu este tocmai adevărată.

Este vorba despre faptul că Meghan Markle și Prințul Harry au povestit că s-au căsătorit, de fapt, cu trei zile înaintea nunții propriu zise, în curtea Castelului Nottingham. Și anume, pe 16 mai, nu 19 mai.

„Știți… Ne-am căsătorit cu trei zile înainte de nunta noastră. Nimeni nu știe despre asta, am fost doar noi și arhiepiscopul de Canterbury”, a spus Meghan.

Anume această dezvăluire a făcut ca mulți britanici să o vadă cu ochi răi pe soția prințului. După părerea lor, este o acțiune care demonstrează lipsa de respect față de religie și tradiții.

Însă, potrivit certificatului de căsătorie, oferit de oficiul stării civile britanice, Ducii de Sussex s-au căsătorit pe 19 mai și nu cu trei zile înainte, după cum afirma Meghan Markle în interviu. Specialistul care s-a ocupat personal de înregistrarea căsătoriei lui Meghan Markle și a Prințului Harry, a explicat că nu se puteau căsători înainte. În primul rând, din cauza lipsei martorilor – conform unei legi din Marea Britanii, prezența acestora este obligatorie; în al doilea rând, din cauza faptului că arhiepiscopul de Canterbury pur și simplu nu le putea oficializa căsnicia în locul indicat, care este considerat un teritoriu neautorizat.

După mai multe cercetări și discuții, Ducii de Sussex au fost nevoiți să-și recunoască greșeala. Un purtător de cuvânt a venit cu un comentariu din partea lor.

Aceștia au admis că a fost doar o repetiție și „au făcut schimb de jurăminte cu câteva zile înainte de nunta lor oficială / legală din 19 mai”.

Dacă unii i-au luat apărarea lui Meghan Markle zicând că aceasta a înțeles greșit momentul, deoarece este americancă, atunci alții s-au întrebat în ce momente din interviu mai putea „greși”, atunci când a vorbit despre faptul că Ducesa Kate a făcut-o să plângă sau atunci când a vorbit despre comentariile discriminatorii sau rasiste privind nuanța pielii micuțului Archie?

Ducii de Sussex s-au căsătorit pe 19 mai 2018, în prezența a 600 de invitați, în Capela Sf. George din Windsor Castle. Costurile pentru ceremonie sunt estimate la 32 de milioane de lire sterline, începând de la decorațiuni, catering, pază și terminând cu rochiile miresei.

Foto: TheSun.co.uk