Echipa Republicii Moldova a obținut medalii de argint și bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale a Megapolisurilor „The Olympiad of Metropolises is an International team Competition”, ediția a VI-a. 

Concursul a fost organizat de Moscova, Rusia, on-line și s-a desfășurat în perioada 06-13 decembrie 2021. În cadrul competiției la cele patru discipline au participat peste 320 de elevi din 28 de țări. Republica Moldova fiind reprezentată de o echipă de 8 elevi din instituțiile de învățământ secundar general din municipiul Chișinău a reușit să obțină Argintul la finalul competiției Blitz Contest (pe echipe).

Foto: chisinauedu.md

Echipa din orașul Chișinău are următoarele rezultate:

Matematica: Cernatînschi Dan – Bronz

Chimia: Uncuța Alina-Andreea – Bronz

Fizica: Vorona Victor – Argint

Amarfii Ştefan – Bronz

Informatica: Andrei Alexandru- Bronz

Eşanu Mihai- Bronz

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău apreciază înalt dedicația și implicarea cadrelor didactice/ directorilor în organizarea și desfășurarea activităților de promovare a elevilor capabili de performanțe înalte și adresează mulțumiri administrației instituției gazdă și conducătoarei echipei Golubev Svetlana, pentru suportul acordat în asigurarea participării Republicii Moldova la Olimpiadă. Totodată Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Olimpiada Megapolisurilor este o competiție internațională organizată pe echipe, care are loc anual în capitala Rusiei, la inițiativa primarului Moscovei, Serghei Sobyanin. La Olimpiadă participă tineri cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani, care reprezintă cele mai mari orașe din lume.

Ceremonia de încheiere a Olimpiadei poate fi urmărită în video de mai jos:

Distribuie articolul: