Meciul de futsal pentru calificarea la Campionatul European din 2022, între naționala Moldovei și a Grecei s-a încheiat cu scorul 3-3, după o luptă tensionată. Meciul s-a desfășurat în Grecia, orașul Atena, Complexul Sportiv Dais.

Tânărul Iulian Cojocaru, în vârsta de 20 de ani, a fost cel care a marcat primele goluri în poarta adversarilor: în minutul 15 și un penalty în minutul 19, aducând naționala în avantaj.

Însă în a doua repriză, după revenirea din vestiare, tricolorii au încasat un gol de la Gousis, iar la scurt timp Leonid Podlesnov a fost cel care a mai adus un punct naționalei, în minutul 23. Însă acest avantaj pe tabloul numeric nu a putut fi menținut de reprezentanții naționalei, în minutul 25 și 26 marchează în poarta noastră Stavrakpoulos și Ntatis din naționala Grecei. Iulian recunoaște că meciul din 9 aprilie a fost unul foarte strâns și tensionat, dar acest factor nu l-a împiedicat să  îți demonstreze talentul.

„Cred că cel mai mare factor cărui se datorează succesul meu de ieri este colectivul. Fără ajutorul colegilor nu aș fi putut să marchez. Însă, îmi pare rău că la finalul partidei nu am reușit să luam cele 3 puncte.”, a spus Iulian Cojocaru, jucătorul Naționalei Moldovei la futsal.

În cadrul meciului Constantin Burdujel, Iulian Cojocaru și Andrei Negara au primit cartonașe galbene, însă și trei reprezentanții ai Naționalei Grecei.

„Cred că de asta și este frumos futsalul, pentru că în câteva minute sau chiar secunde se poate schimba soarta meciului. Am făcut câteva greșeli în defensivă de care adversarul a profitat.”, explică Iulian Cojocaru.

În cadrul preliminărilor pentru Campionatul European din 2022 a mai rămas un singur meci în care Moldova se va confrunta cu Slovacia. Partida se va desfășura pe data de 13 aprilie, la Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, la ora 18:30, fără spectatori.

La momentul de față, liderul grupei în clasament este selecționata din Azerbaidjan, care are 13 puncte. În timp ce Moldova este pe locul trei, având cinci puncte. În cazul că următorul meci va fi câștiga de selecționata noastră, tricolorii se vor califica la turneul final.

Autor: Micaela Nemîchin, stagiară

Distribuie articolul: