Preotul și-a creat ieri o nouă pagină de facebook, unde își va împărtăși gândurile, viziunile sale despre viață și credință. Maxim Melinti i-a invitat pe prietenii virtuali să i se alăture.

Preotul paroh și-a propus să lupte cu nedreptățile vieții și lipsa credinței, creând o pagină separată pe Facebook, pentru a-și împărtăși gândurile cu enoriașii sau pur și simplu prietenii virtuali: „Cei ce credeți în binele, cei care doresc să trăiască în armonie cu Dumnezeu, oamenii și natura – vă invit pe pagina mea!”

Astfel „s-a născut” Don Quijote de la Ghidighici

Maxim Melinti a reușit să facă deja câteva postări. In prima postare a vorbit despre minuni, aducând drept exemplu o scenă din filmul Dumnezeu pentru o zi: „Acolo Bruce(Jim Carrey) are un dialog frumos cu Dumnezeu(Morgan Freeman) cu privire la minuni: „Faptul că ai împărţit supa în două nu e un miracol, Bruce, e un truc magic. O mamă singură care are două slujbe şi îşi face timp să îşi ducă fiul la antrenament la fotbal, ăsta e un miracol. Un adolescent care spune „Nu” drogurilor şi „Da” educaţiei, ăsta e un miracol. Oamenii vor ca eu să fac totul pentru ei. Ceea ce nu realizează este faptul că ei au această putere. Vrei să vezi un miracol, fiule? Fi chiar tu acel miracol. Maxim Melinti, 09.04.2019”

Viața VS fotbalul

În altă postare, preotul compară viața cu un teren de fotbal: „Conform regulilor, o echipa are 11 jucători pe teren și un număr nedeterminat de jucători pe banca de rezervă. Și cei de pe teren și cei de pe bancă sunt membrii echipei, toți participă la competiții, meciuri și campionate. Însă nu toți din cei de pe banca de rezervă neapărat vor juca, vor bate o minge, se vor juli la mâini și la picioare și vor deveni „idoli” ai fanilor fotbalului. Spre final, și cei de pe teren, și cei de pe banca de rezervă se vor numi campioni, dacă victoria va fi de partea lor.

Așa e și cu creștinii noștri, unii zilnic participă la viața plină de griji, probleme, provocări, ispite cum le numim noi; iar alții, în zona lor de confort, cochilia lor, unde ei își „mântuiesc” sufletul lor fără luptă, fără mișcare, fără riscuri mari. Le convine mai tare să se roage, să bată mătănii, să citească din psaltire și să se creadă nu știu ce despre ei”.

Apoi acesta a continuat: „Pe când, un creștin adevărat nu are când să se gândească la propriul confort și la mântuire superficială. Un creștin se mântuiește când este mai aproape de cei îndurerați, de cei lipsiți și necăjiți. 

Hristos nu se ascunde după icoane frumoase și cărți copertate. Hristos se găsește printre oamenii necăjiți, oameni care au nevoie de speranță, lumină, susținere, ci nu de predici și oratori”

Câteva sute de admiratori l-au urmat deja pe paroh. Primul pas a fost făcut, iar de la o pagină de facebook se poate ușor ajunge la un blog personal.

Sursa: Facebook.com/Don Quijote de la Ghidighici

Vezi și: 6 reguli esențiale ca să postim corect, de la preotul Maxim Melinti