Probabil ați mai auzit că aspirina este un emediu excelent pentru problemele pielii, fie că este vorba despre acnee, pete pigmentare sau riduri. Iată care sunt beneficiile uimitoare ale acestui medicament și cum să-ți faci o mască perfectă în funcție de tenul tău, potrivit eva.ro.

Aspirina conține un compus numid acid acetilsalicilic, derivat din acidul salicilic. Acest beta hidroxi acid este folosit pentru a exfolia delicat pielea și pentru a elibera porii blocați. Are proprietăți antiinflamatoare și ajută la combaterea imperfecțiunilor tenului.

În același timp, uleiul de măsline are capacitatea de a hidrata intens pielea, de a-i oferi o strălucire naturală și mai multă elasticitate, fiind util în prevenirea ridurilor și liniilor fine.

Ce beneficii pentru piele are masca cu aspirină și ulei de măsline

 • eliberează porii blocați și previne apariția coșurilor, punctelor negre și comedoanelor
 • îndepărtează celulele moarte de piele
 • estompează petele pigmentare cauzate de expunerea la soare
 • reduce ridurile și liniile fine datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare
 • hidratează intens pielea uscată și îi oferă mai multă elasticitate

Cum să-ți faci o mască cu aspirină și ulei de măsline

 1. Acest remediu simplu pe care îl poți face acasă conține ingrediente active pe care le ai deja în casă, fiind în același timp o soluție ieftină și la îndemână, iar efectele se observă imediat.
 2. Pentru a-ți face o mască cu aspirină și ulei de măsline, dizolvă 5-6 tablete de aspirină cu puțină apă.
 3. Adaugă apoi o lingură de ulei de măsline și amestecă bine. Aplică masca pe ten, insistând asupra zonelor afectate de acnee și puncte negre. Las-o să acționeze timp de zece minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască cu aspirină și miere pentru ten uscat

O altă variantă de mască cu aspirină este cea cu miere. Mierea are proprietăți antibacteriene și humectante, fiind ideală pentru persoanele care au pielea uscată. Pisează 5-6 tablete de aspirină și adaugă o lingurință cu apă. Amestecă cu suficientă miere pentru a obține o pastă și aplică masca pe ten. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te și aplică o cremă hidratantă.

Mască cu aspirină și ulei de măsline pentru estomparea petelor pigmentare

 1. Aspirina este eficientă și pentru estomparea petelor pigmentare. Iar în asociere cu zeama de lămâie efectul este amplificat.
 2. Zeama de lămâie conține vitamina C, care are rolul de a combate radicalii liberi. Ambele ingrediente uniformizează culoarea pielii și estompează petele cauzate de expunerea la soare. Aspirina acționează precum un exfoliant chimic care îndepărtează celulele moarte de piele.
 3. Pisează 5-6 aspirine, adaugă o lingură cu iaurt, o linguriță cu zeamă de lămâie și o lingură cu ulei de măsline. Amestecă bine și aplică masca pe ten. Las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te și aplică cremă hidratantă.

Sursa: eva.ro

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: