Masajul cu peria uscată, cunoscut și ca Dry brushing sau detoxifiere limfatică este o procedură simplă, dar eficientă. Ea nu răpește mult timp, este potrivită pentru orice tip de piele și practic nu are contraindicaţii. Ce efecte să așteptăm de la procedură și cum se face corect în condiții casnice veți afla în continuare, dintr-un articol scris pentru Omactiv.

Rezultatul principal al masajului cu peria uscată este stimularea sistemului limfatic, adică normalizarea circulației limfei – lichid vâscos transparent cu un conținut înalt de limfocite. Limfa circulă prin vasele limfatice de jos în sus – de la vârful degetelor mâinilor și picioarelor până la vasul limfatic toracic. În organism se află de la 2 la 4 litri de limfă, care uneori stagnează, de exemplu, în cazul deshidratării sau mișcării insuficiente. Consecințele sunt numeroase – de la senzația de oboseală dimineața până la starea deplorabilă a pielii. Așadar, masajul corect cu peria uscată pune în mișcare limfa stagnantă și accelerează circulația acesteia.

Efectele masajului cu peria uscată

Slăbirea și reducerea celulitei.

Una din principalele cauze ale pielii fără turgor este stagnarea cronică a limfei în spațiul interstițial. Iată de ce după masajul regulat cu peria uscată se diminuează celulita, edemul, iar odată cu ele pleacă și kilogramele în plus.

Energie dimineaţa și pe tot parcursul zilei.

Senzația de oboseală dimineaţa poate să denote stagnarea limfei, de aceea masajul cu peria uscată ar putea să devină o bună alternativă cafelei de dimineață. Din această cauză se recomandă de a face masajul dimineața, dar nu seara pentru că atunci vei adormi cu greu.

Masajul cu peria uscată este o metodă de profilaxie a venelor varicoase. Se poate efectua inclusiv în cazul cuperozei pe picioare, precum și în caz de contraindicație a masajului cu ventuze.

Îmbunătăţește starea pielii.

Peria uscată exfoliază celulele moarte. Există două avantaje. În primul rând, pielea curățată are un aspect mult mai proaspăt – se nivelează textura, se îmbunătățește culoarea și dispar inflamațiile superficiale. În al doilea rând, cremele sunt mai eficiente pe pielea curată, deoarece acestea nu se depun pe stratul de celule moarte, ci pătrund în profunzime.

Tehnica masajului cu peria uscată

– Optează pentru o perie cu fire naturale.

Folosește o perie fabricată din orice fibre naturale. Asigură-te că este comod de a o ține în mână – ea poate fi atât cu mâner lung, cât și în genere, fără mâner.

Dry brushing este potrivit pentru orice tip de piele. Dacă ai pielea sensibilă, folosește o perie mai moale.

– Masează pielea uscată.

Anume în urma frecării uscate are loc exfolierea celulelor moarte.

–  Ține cont de direcția de circulație a limfei.

Mișcă peria de jos în sus, de la membre spre mijlocul corpului, anume în acest sens circulă limfa. Începe masajul de la tălpi, apoi masează gleznele, coapsele și fesele. De la palme deplasează-te spre umeri, iar de la gât în jos spre piept. Masează abdomenul și fesele cu mișcări circulare, iar abdomenul doar în sensul acelor ceasornicului.

– Nu exagera.

Începe cu un masaj de 3 minute și treptat crește durata acestuia până la 8-10 minute. Atât timp este suficient. Mişcările trebuie să fie lente şi uşoare. Regula principală este lipsa disconfortului. Dacă în timpul procedurii și imediat după aceasta corpul arde și pielea s-a înroșit, aceasta denotă că ai folosit o perie cu fire prea aspre, mișcările sunt prea apăsate sau și una, și alta. Pielea trebuie să se înroșească nițel.

– După procedură fă un duş.

Un duș călduț te va relaxa, iar unul rece – te va înviora. În ambele cazuri apa va spăla celulele moarte. După duș aplică o cremă, o loțiune sau ulei de corp.

Cea mai importantă regulă: procedura se efectuează zilnic.

 

Distribuie articolul: