Impactul pandemiei COVID 19 în rândul copiilor şi tinerilor cu autism, dar şi a familiilor acestora, aflați în programele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Iaşi a fost unul foarte puternic. Efectele sunt greu de cuantificat deocamdată.

Problemele cu care aceste persoane se confruntă s-au amplificat și au creat un factor de destabilizare de care chiar nu aveau nevoie. Suspendarea activităţilor pe perioada stării de urgenţă şi respectarea restricţiilor impuse au condus la dificultăţi de adaptare a copiilor şi tinerilor cu autism şi la dificultăţi de relaţionare familială. Modul de adaptare al persoanelor cu autism diferă, de la acceptarea situației, la furie si comportamente negative, întrucât dependența de părinți este totală, iar lipsa acestora conduce la dezechilibre majore. Familiile s-au confruntat cu accentuarea problemelor financiare şi a stărilor emoţionale, în special cu neputinţa de a face faţă situaţiilor de risc nou apărute, atât în rândul copiilor şi tinerilor cu autism, cât şi în familiile acestora.

Mărțișoarele sunt lucrate de copiii cu autism în atelierul lor și vor fi oferite celor care vor face donații în contul asociației.

Vă puteți alege dintre următoarele pachete propuse de ANCAAR care conțin mărțișoare, coliere și brelocuri:

  1. Pachete de 25 de bucăți la 250 lei
  2. Pachete de 30 de bucăți la 300 lei
  3. Pachete de 50 de bucăți la 500 lei
  4. Pachete de 100 de bucăți la 1000 lei

La costurile pachetelor alese se vor adăuga 50 lei cheltuieli de transport.

Fondurile obținute vor fi utilizate în susținerea proiectelor pentru beneficiarii asociației și în achiziționarea de materiale necesare intervenţiilor terapeutice tratamentului și de resurse în vederea desfășurării programelor în care sunt implicați copii, tinerii şi familiile acestora.

Donațiile vor putea fi făcute prin intermediul platformei Galantom sau direct în contul asociației RO64 BSEA 0020 0000 0029 2882, deschis la Credit Agricole – Romania.