Se știe că imaginile sunt cele care ne pot arăta adevărata suferință și realitate! Uite că parlamentul ucrainean, Rada Ucrainei, a publicat marți, 10 mai, mai multe imagini care surprind suferințele prin care trec luptătorii Regimentului Azov, ce luptă de peste două luni în buncărele combinatului metalurgic Azovstal din Mariupol împotriva rușilor. Apărătorii răniți din imagini te lasă fără cuvinte!

Într-o postare pe pagina oficială a instituției se menționează:

„Întreaga lume civilizată ar trebui să vadă condițiile în care acționează apărătorii răniți, mutilați ai Mariupolului! Complet neigienic, cu răni deschise, bandajate cu reziduuri de bandaj nesteril, fără medicamente necesare sau chiar alimente. Facem apel la ONU și la Crucea Roșie să-și arate umanitatea și să afirme principiile de bază pe care s-au întemeiat prin salvarea răniților care nu mai sunt combatanți. Soldații pe care îi vedeți în fotografie la uzina Azovstal, cu răni grave, au apărat Ucraina cu prețul propriei sănătăți” se arată în mesaj. 

Anterior, s-a raportat că apărătorii ucraineni din Mariupol înconjurați de invadatori ruși continuă să trimită semnale despre disponibilitatea lor de a părăsi orașul dacă se creează condițiile în acest sens.

În dimineața zilei de 10 mai, peste 100 de civili erau la Azovstal, dar ocupanții ruși continuă să bombardeze uzina metalurgică.

Sursa: ziare.com.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: