Când înțelegem că avem o viroză și când recurgem la tratament? Este întrebarea cea mai frecventă în sezonul rece, dar și cea mai mare dilemă a părinților care au în grijă copii și responsabilitatea să intervină promt atunci când e vorba despre o viroză sau răceală. Marina Florea, medic homeopat, ne-a răspuns la câteva întrebări ce țin de viroze și tratamentul homeopat care poate lesne înlocui un tratament obișnuit.

 

Când putem interveni cu un tratament homeopat într-o viroză și dacă este loc de autotratamente în homeopatie, ne spune într-un interviu detaliat Marina Florea, medic homeopat. Cât de important este să combinăm corect remediile folosite și ce influențează perioada de vindecare aflăm tot din discuția cu doctorița, având o experiență de ani buni în care a adoptat tratamentele homeopate și le prescrie pacienților săi.

Tratamentul homeopat poate fi asociat cu medicamentele din farmacii?

„Abordarea în tratament este întotdeauna individuală. Se analizează situația și neapărat se poate combina tratamentul și cu medicamente clasice. În homeopatie de exemplu, nu există un preparat antipiretic, așa cum nu există concret pentru alte semne. Se analizează simptomele în fiecare caz și se va indica ce combinație de medicații și în ce doză pot fi date. Chiar și gemenilor le vom prescrie uneori tratament diferit, întrucât avem și manifestări diferite ale bolii la persoane diferite”, ne spune Marina Florea.

Cum pot preparatele homeopate să fortifice imunitatea și cum acționează acestea ne-a mai spus doctorița în interviu. Aflăm cum evoluează imunitatea și ce legătură are aceasta cu stresul.

Marina Florea, medic homeopat