Președintele Partidului Respect Moldova, Marian Lupu, a afirmat că relația sa cu președinta Maia Sandu este comparabilă „cu cea cu Vaticanul”, deoarece nu au mai avut nicio comunicare din anul 2015.

 

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Unimedia.

„În ceea ce o privește pe doamna președintă Maia Sandu, dacă nu greșesc, ultima noastră comunicare a avut loc în 2015, pe vremea când era ministră a Educației. De atunci nu am mai avut nicio discuție. Nici în 2024, nici când am activat la Curtea de Conturi nu a existat vreo interacțiune, nici ei nu au venit către mine, nici eu către ei”, a spus Lupu.

Liderul Partidului Respect Moldova a negat și zvonurile potrivit cărora el ar fi beneficiat de sprijinul Maiei Sandu pentru a-și păstra funcția de președinte al Curții de Conturi, în pofida faptului că instituția era percepută ca fiind una dintre structurile de stat „capturate”.

„Trebuie să analizăm cu atenție declarațiile pe care le face fiecare persoană. Domnul Slusari, pe de o parte, afirmă că aș fi fost protejatul Maiei Sandu. Pe de altă parte, imediat ce abordez butoane dureroase din sectorul energetic, mă asociază cu Plahotniuc. Trebuie să decidă, ori una, ori alta, fiindcă cele două nu se împacă și nu sunt deloc compatibile”, a comentat Lupu.

El a menționat că, în perioada în care a condus Curtea de Conturi, a prezentat anual rapoarte în fața Parlamentului. „Domnul Slusari era, până în 2021, vicepreședinte al Parlamentului. Nu am auzit din partea lui nicio critică sau inițiativă personală de a contesta funcția sau activitatea mea”, a spus Lupu.

Președintele Partidului Respect Moldova a fost întrebat despre perioada în care Maia Sandu a activat la Ministerul Economiei.

„Da, realitatea este că ea a lucrat câțiva ani la Ministerul Economiei. A fost angajată acolo, într-adevăr. Eu eram șef de direcție, șef de departament. Ea era, cel mult, șef de secție. Nu eu am adus-o la Ministerul Economiei. Nu făcea parte din cercul meu apropiat și nu aveam o comunicare zilnică, deoarece, în calitate de director al Departamentului de Relații Economice Internaționale, interacționam în principal cu alți șefi de direcție. Am lucrat cu zeci și sute de oameni de acest fel. Asta este realitatea”, a conchis Marian Lupu.

Distribuie articolul: