Mariah Carey trăia cu numai 1 dolar pe zi și a fost subnutrită în copilărie. Acum diva deţine o avere de aproape 700 de milioane de dolari, însă situaţia ei financiară n-a fost dintotdeauna la fel de frumoasă. Au existat ani în şir, în care artista n-avea ce mânca şi nu-şi permitea nici măcar un bilet de metrou.

Statisticile arată că în anii ’90 aceasta a vândut peste un sfert de milion de albume în fiecare săptămână.

Acum vedeta are o avere de 678 de milioane de dolari, însă nu de puţine ori a dat de înţeles diva că n-a ştiut ce-i aia bogăţie până la maturitate. De fapt, a cunoscut sărăcia lucie în primii ani de viaţă şi în adolescenţă.

Mariah a recunoscut că îşi aduce aminte că a fost „subnutrită” în copilărie şi că a suferit mult până să ajungă în lumina reflectoarelor, la 18 ani, şi să devină diva plină de succes de astăzi. „Am avut o copilărie foarte grea. Unele lucruri erau absolut insuportabile… erau vremuri grele, din care, slavă Domnului, am ieşit”, rememorează artista fără a detalia prea mult.

Obişnuia să doarmă pe o saltea dintr-un apartament din New York pe care îl împărţea cu mai multe prietene cu care se angajase în diverse locuri pentru a face rost de bani ca să se întreţină. De multe ori i se întâmpla să fie nevoită de aleagă: „Mă gândeam de multe ori dacă să iau metroul, ca să ajung undeva, sau să mănânc un covrig… acestea erau alegerile pe care le făceam aproape zilnic. Au fost perioade în care trăiam cu 1 dolar pe zi, atâta tot!”

Înainte de-a dobândi succes, aceasta a lucrat ca femeie de serviciu, cosmeticiană, chelneriţă şi la gaderobă. Abia când a primit un job de back-up singer a început să trăiască mai bine, dar, chiar şi atunci întâmpina destule suişuri şi coborâşuri.

Cântăreaţa a scăpat complet de sărăcie abia în momentul în care l-a întâlnit pe managerul Tommy Mottola, care i-a făcut rost de o carieră strălucitoare şi de un trai cum nici prin vise nu-şi imaginase. Mariah Carey a devenit, câţiva ani mai târziu, soţia lui Mottola, şeful Columbia Records, în ciuda diferenţei de vârstă de 21 de ani dintre ei. Marea ei oportunitate profesională a venit din partea celui care a devenit primul ei soţ, Tommy Mottola, şi care a luat-o din casa „distrusă” în care copilărise. Însă tot el a fost cel care „m-a abuzat mental şi emoţional” şi care a profitat de „de mine şi de vulnerabilitatea mea”. Acum acesta este căsătorit cu Thalia.

Ea a dezvăluit că n-a ştiut niciodată „ce înseamnă o relaţie normală şi sănătoasă”, din simplul motiv că n-a avut niciodată acest exemplu în familie. Părinţii ei au divorţat când ea avea numai 3 ani, fapt care a dat naştere şi problemelor financiare ale familiei.

„Cred că aveam o toleranţă mare pentru tot ceea ce era disfuncţional şi distrus”, a declarat cea care n-a reuşit să ajungă la altar cu miliardarul James Packer, în ciuda faptului că-i oferise un inel de logodnă în valoare de 13,2 milioane de dolari.

Chiar dacă pe plan amoros lucrurile n-au stat prea bine, pe plan profesional, Mariah a excelat de fiecare dată. Vocea ei absolut specială i-a deschis uşile larg în showbiz şi i-a făcut rost de statutul de divă absolută!

Mama ei era cântăreaţă de operă şi observase talentul extraordinar al fiicei sale încă de la o vârstă fragedă. „De mică, reuşea să cânte perfect. Mă auzea pe mine repetând şi începea şi ea să cânte, însă nu falsa deloc. Cânta în italiană fără să greşească deloc. Şi n-avea nici 3 ani atunci!”, a dezvăluit mama vedetei în 1993. Mariah a susţinut prima sa reprezentaţie la vârsta de 6 ani, iar, la 16 ani, deja chiulea de la şcoală pentru a compune cântece şi a-şi exersa vocea. Fratele ei, Morgan, i-a plătit prima şedinţă de înregistrări într-un studio profesional.

Iar restul e istorie!

Vezi și: Excentrica Mariah Carey a purtat 3 ținute cu decolteu amețitor pe aceeași scenă. Vedeta se mândrește cu rotunjimile sale