Florența - Chișinău. Atâta drum a parcurs bloggerița română Maria Cristiana Tudose pentru a-și lansa oficial cartea „Eu sunt femeie”. Ieri, autoarea a adunat o sală arhiplină de cititori care au venit să o vadă și să-i ceară autograful. Maria Cristiana a vorbit, pe alocuri cu voce tremurândă, că prezenta lucrare nu este o poveste autobiografică, ci doar o istorie inspirată din viața ei, în care a înțeles că „învățăm să ne iubim tocmai atunci când suferim”.

Prezent în cadrul lansării, fondatorul Editurii Bestseller, Ion Bargan, a mărturisit că are parte de cea mai specială prezentare de până acum:

„Vreau să apreciez câtă lume iubitoare de literatură am reușit să adunăm într-un singur loc. Ceea ce facem noi este meritul dumneavoastră, fiecare carte și autor există grație cititorilor.

Maria Cristiana Tudose este, pentru noi, o persoană remarcabilă și pentru faptul că este din afara Republicii Moldova. Am fost și am întâlnit-o în frumosul oraș Florența. Cartea „Eu sunt femeie” vine cu un mesaj foarte actual: cine dintre noi nu a cunoscut pe cineva online? cine dintre noi nu s-a îndrăgostit de cineva doar văzându-i fotografia? Maria, prin personajele pe care le prezintă, arată o dragoste totală și o dorință de a trăi lângă cineva toată viața, fără să-l fi întâlnit și privit în ochi. Maria Cristiana ne povestește despre cât de importantă este familia, în viața noastră. Atunci când ceilalți au uitat de noi, familia este refugiul în care ne regăsim. Este un tribut adus femeii, familiei, cititorilor. Un vis devine realitate dacă iubești și muncești asupra acestui lucru.”

Interviu exclusiv cu scriitoarea Maria Cristiana Tudose: „Eu sunt Femeie” are și un capitol dedicat bărbaților

Însăși autoarea s-a simțit flatată să vadă că are parte de atâția confidenți în Republica Moldova:

1„Pentru mine este un vis împlinit să mă aflu în fața voastră. Mulți mă cunosc de pe blogul care a apărut în 2010 și a adunat până astăzi peste 300 de mii de cititoare.

De ce „Eu sunt femeie”? Consider că femeile de astăzi au nevoie e o voce. Pare evident: noi avem dreptul de a spune ce gândim, am luptat pentru a obține acest drept, dar din păcate, multe femei în prezent încă acceptă violența, nu neapărat fizică. Pagina virtuală devenise o prietenă virtuală pentru multe fete cărora eu am încercat să le ofer anumite sfaturi. Blogul s-a maturizat odată cu mine, dar nu contează vârsta. Nu ne naștem învățați, riscăm, iubim, ne dezmăgim, suferim și învățăm să ne iubim tocmai atunci când suferim. 

Eu cred că această carte ascunde mai multe mesaje. În primul rând, femeia trebuie să se iubească așa cum este. Pentru mine, a fost un mod de a spune: eu vreau să fac ceva pentru femei. Realizez că anumite experiențe ne fac să devenim mai puternice și asta este important. O femeie va sta la bucătărie atunci când se va simți pregătită. Nimeni nu vă poate impune și spune cum să vă purtați. Eu sunt femeie, asta înseamnă că pretind respect. Trebuie să vă iubiți, ăsta este punctul de plecare. Nimeni nu este perfect, însă femeia de azi are nevoie de susținere.

Este o carte care vine cu sfatul că în viață este bine să privești cât mai sus. Când am deschis blogul, nu mă așteptam la un asemenea răspuns, era modul meu de a-mi descărca sufletul prin scris. Am înțeles că fetele se regăseau.

14344191_280119855706195_1123256675877073031_n„Eu sunt femeie” vrea să fie o poveste a 3 generații, în care să vă regăsiți indiferent de vârstă. Este dedicată pentru două femei importante din viața mea: mama și străbunica. Am avut ocazia de a crește în satul străbunicilor mei, am fost inspirată de două femei care au avut o viață diferită de a mea. Legătura noastră cu mama este o legătură de care ne dăm seama mult mai târziu. Acum realizez cât de mult semănăm și că sunt un om norocos, pentru că am fost crescută de o femeie puternică. Când am început să lucrez la carte, străbunica mea încă trăia, dar vreau să cred că prin voi, este mândră de mine acolo unde este acum. La un moment dat am încetat să visez, dar aceste două femei mi-au amintit că pot.

Pentru omul pe care îl iubește, o femeie ar muta munții din loc. Trebuie să găsești acel om care te face să te simți protejată. Dacă știm că oamenii din jurul nostru au încredere în noi, facem orice. O femeie rănită suferă câteva zile, după care își ia viața în piept și realizează că poate continua.

Iubirea este bună atâta timp cât nu este o dependență. Dacă bărbatul ridică mâna o dată, nu se iartă. Gândiți-vă la câte femei suferă și nu spun, că le este rușine de rude. Nu poți să accepți ca cineva să ridice mâna la tine. Nu poți să accepți violența. Respectul este cuvântul-cheie.

Vreau ca în momentul în care o terminați de citit, să o recitiți în momentele grele sau atunci când lucrurile merg bine, ca să meargă și mai bine; să vă amintească cine sunteți și să o propuneți domnilor. În carte există un capitol pe care domnii ar trebui să-l citească.

Vreau să cred că am învățat să nu ne mai mulțumim cu puținul, să luptăm folosind propriile puteri. În voi ascundeți o putere de care deseori nu aveți habar. Învățați să vă îndrăgiți defectele și să vă descoperiți calitățile.

Îmi doresc să lansez cât mai multe cărți ale femeilor, niște locuri dedicate lor. Dacă nu greșeam anumite lucruri și luam alte decizii, probabil nu ajungeam aici”, a mărturisit Maria Cristiana Tudose.

Doar ieri cititorii au avut ocazia să achiziționeze lucrarea la un preț promoțional de 100 de lei. Cartea poate fi cumpărată pe Bestseller contra unui preț standard de 169 de lei.

13962540_1307502289290347_1834600863989631262_n

Foto: Facebook.com