Pe Maria Brăescu nu o mai sperie nimic. Nicio provocare nu a fost impediment în realizarea visului ei. Antreprenoarea a pus pe roate o mică afacere, prin care salvează deșeurile textile. Acum acestea nu doar că reduc procesul de poluare, însă sunt și sursa de venit, care le oferă mai multor femei cu dizabilități din satul Ciutulești, raionul Florești, un loc de muncă.

Munca sezonieră – solicitată la sat

Ideea a apărut acum câțiva ani, iar de atunci din octombrie până în iulie angajații muncesc de zor la tăiatul bucăților de stofe, care sunt procurate de clienți la legatul viței de vie în special, relatează BTV.md. Până la pandemie, zilnic în atelier munceau chiar și zece persoane. Cel mai important este faptul că pot lucra aici, acasă, fără a fi nevoite să plece peste hotare. Un alt aspect este că multe dintre angajate au probleme de sănătate.

 

Planuri de extindere

În curând, pe lângă faptul că va propune pe piața deșeurilor textile o metodă de a reduce până la zero rămășițele de stofă, Maria Brăescu își propune să angajeze și să învețe alte persoane meseria, care, de ani de zile, îi hrănește familia. Vor repara în atelier și hainele cu defecte, pentru că, potrivit Mariei, un astfel de serviciu îl poți obține doar mergând tocmai Florești.

 

Până una alta, Maria Brăescu și colegele sale nu au timp să se plictisească, pentru că mai au de sortat, donat și reparat un lot de haine second hand de cca 18 tone din Europa. Acesta i-a fost donat de un om de afacere din Slovacia, pentru a-i susține situația dar și afacerea.