Te-ai gândit vreodată, atunci când ai mers la salon sau la spa, că ai putea să iei anumite boli și infecții? Dacă răspunsul este nu, află că nu ești singura persoană care nu se gândește la aceste aspecte, atunci când se duce să își facă manichiura sau un alt tratament corporal.

Totuși, realitatea este alta. Există șanse mari să contractezi anumite boli de la salon sau de la spa, atunci când îți faci unghiile sau atunci când te epilezi. Multe saloane nu respectă regulile de igienă și astfel virusurile și bacteriile se transmit de la o persoană la alta prin instrumente.

Picior de atlet 

Piciorul de atlet (tinea pedis) este o infecție fungică care are nevoie de un mediu umed pentru a se dezvolta. Din acest motiv, cădița de la pedichiură este un loc perfect de înmulțire a microbilor. Chiar dacă te duci într-un salon aparent curat, tot există posibilitatea să contractezi această infecție dacă acel recipient nu este curățat și sterilizat adecvat.

Negi

Aceasta este o boală de piele contagioasă care este răspândită de HPV (Virusul Papiloma Uman). Deși aceste excrescente pot să apară oriunde pe corp, există șanse mari mari să se dezvolte pe mâini sau picioare. Negii se iau atunci când intri în contact cu o persoană care are deja boala sau prin folosirea uneltelor cosmetice comune care nu sunt dezinfectate în saloane.

Herpes

Această infecție notorie poate fi destul de problematică, dar poate fi tratată cu antibiotice. Folosirea unor instrumente comune la saloane, precum aparate de ras, sau a prosoapelor poate duce la răspândirea infecției de la un client la altul. Doar standardele înalte de igienă pot împiedica acest lucru.

Infecții fungice ale unghiilor

Echipamentul care nu este dezinfectat cum trebuie la salon poate duce la apariția infecțiilor fungice ale unghiilor de la picioare sau de la mâini. Așadar, dacă observi că unghiile tale au devenit casante, mai groase sau au o formă ciudată, este posibil să fi contactat o astfel de infecție fungică de la salon.

Hepatită 

Uneltele pentru pedichiură și cele de ras (în cazul bărbaților) sunt principalele responsabile de răspândirea hepatitei B și C. Acest lucru este posibil deoarece uneltele metalice duc uneori la tăieturi. Atunci când intră în contact cu sângele unui client și nu sunt sterilizate cum trebuie, bolile se transmit de la un client la altul.

Boli cu transmitere sexuală 

Epilarea cu ceară în zona intimă poate duce la apariția arsurilor și a mâncărimilor, mai ales dacă spatula de la ceară este refolosită. Așadar, o simplă vizită la salon pentru epilare inghinală te poate îmbolnăvi de Chlamydia sau gonoree, boli cu transmitere sexuală.

SURSA: Divahair.ro