Participanții din peste 15 țări din CSI, BRICS, ASEAN și Europa s-au alăturat maratonului educațional și practic „Tendințe în comunicare în afaceri”, care a avut loc în perioada 15-18 decembrie. Pe parcursul a patru zile, studenții, tinerii profesioniști și startup-urile care folosesc limba rusă în educație și comunicare în afaceri au primit 20 de ore de conținut util pentru a-și dezvolta abilitățile de comunicare.

Programul maratonului a inclus o serie de exerciții practice și studii de caz de comunicare în afaceri în diverse formate (prelegeri, masterclass, workshop-uri) cu implicarea experților în domeniul comunicării în afaceri din diferite țări. Au fost organizate în total 19 evenimente cu participarea a 21 de speakeri.

Maratonul s-a desfășurat într-un format mixt, cu prezență fizică și la distanță. În fiecare zi a maratonului au avut loc mai multe evenimente, în cadrul cărora speakeri din alte țări s-au conectat cu gazda în studioul de la Moscova. Experții ruși și-au prezentat lucrările personal, la studio. Toate evenimentele au fost transmise în direct, participanții la maraton au putut pune întrebări experților în chat. Chatul a devenit o platformă de comunicare separată pentru maraton – în cadrul acestuia reprezentanții diferitelor țări au făcut schimb de impresii, au început discuții, au convenit asupra proiectelor de cooperare și parteneriat.

Maratonul a început cu o prelegere-întâlnire practică „Comunicarea profesională în sfera medicală”, care a fost susținută de Melnikova Tatiana Nikolaevna, candidată la filologie, profesor asociat, șef al Departamentului de limbi belaruse și ruse a Universității de Stat Medicală din Belarus, Vicepreședinte al BOPRYAI, membru al Prezidiului BOPRYaL (Republica Belarus). Tehnologiile au introdus noi formate de interacțiune între un medic și un pacient, a menționat ea, comentând întrebările publicului: „Trebuie să dezvoltăm o întreagă tehnologie pentru comunicarea cu pacientul de la distanță. Dar telemedicina nu va înlocui complet consultarea 100% a pacientului de către un medic.”

Pe baza materialelor maratonului va fi publicată o colecție de cazuri – conținutul acesteia va fi postat pe platforma Open Russian împreună cu jurnalul video al maratonului „Tendințe în comunicare în afaceri”.

Toți participanții la maraton vor primi un certificat corespunzător.

Fondator al maratonului educațional și practic „Tendințe în comunicarea în afaceri” – Ministerul Educației al Federației Ruse.

Site-ul oficial al maratonului este Smartrussian.org.

P