Când nu mai ai idee ce să pregăteşti într-un timp scurt pentru masa de prânz, încearcă să faci o mâncare de ficăţei cu ciuperci. Este simplă, delicioasă şi săţioasă. 

Ingrediente

  • 600 g ficăţei de pui
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 căţei usturoi
  • 300 g ciuperci
  • 100 ml vin alb, sec
  • sare
  • piper
  • verdeaţa preferată, pentru decor

Preparare

Speli ficăţeii şi îi usuci, apoi îi pui la prăjit în ulei, într-o tigaie adâncă. Când s-au rumenit, îi scoţi, iar în aceeaşi tigaie pui ceapa tăiată julien. O laşi 3-4 minute, la foc mediu, adaugi ciupercile spălate şi tăiate. Le căleşti împreună 4-5 minute şi pui din nou ficăţeii, torni vinul, adaugi usturoiul feliat şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Fierbi sub capac, la foc mediu, până scade zeama şi se îngroaşă sosul. Decorezi cu verdeaţa preferată.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Distribuie articolul: