Era un fotomodel la început de cale și abia prindea gustul pozelor în tot genul de imagini, atunci când a devenit mamă. Catea Zosim s-a dedicat cu trup și suflet acestei meniri însă nu a uitat de sine. Are parte de o micuță foarte înțelegătoare și liniștită care, se pare că adoră și ea să fie model. Mai este însă o îndeletnicire care le face pe cele două, mamă și fiică, să zâmbească până la urechi: rolele!

Modelingul este o actorie

„Sunt fotomodel începător. Am realizat prima ședință atunci când încă eram însărcina cu fetița mea, iar de atunci modelingul se asociază pentru mine cu o actorie unde încerci diferite imagini și stiluri. Melissa, adică fetița mea încă din burta era alături de mine în aceste momente. Chiar de când s-a născut a început să pozeze, este frumoasă și camera o iubește. Știe să cocheteze camerei, este răbdătoare și copil perfect cuminte”, ne destăinuie tânăra mămică.

Am vrut să arătăm armonia dintre mamă și fiică

„Proiectul mamă-fiică a fost ideea fotografului Stela Donțu, de mult își dorea să ne pozeze, iar noi am acceptat această provocare. Nu ne imaginam că vom avea un asemenea rezultat din poze nud, însă vedem un final foarte emoționant, care arată legătura dintre mamă și fiică, armonia și dragostea noastră. Primesc o plăcere enormă să o cresc și mă uimește zilnic cu ceva nou – mă mândresc cu copilul meu”, ne spune Catea.

Trebuie să „intri” în imaginea pe care vrei să o redai

„Ceea ce fac este doar un hobby, pe viitor vom vedea la ce va duce aceasta ocupație. Pentru copil însă, aș vrea, când mai crește, să frecventeze o școală de modeling, pentru a o învăța bunele maniere de domnișoară, sociabilitatea și plasticitatea. Modelele mă vor înțelege, acest domeniu cere foarte mult timp, răbdate și forța, nu este chiar atât de ușor precum mulți își imaginează – este greu. Trebuie să „intri” în imaginea pe care vrei să o redai, altfel nu transmiți emoția”, mai spune tânăra.

Când credeam că nu mai rezist, mă gândeam la rezultat

„Este foarte greu să creezi o imagine, dar e și mai greu să o scoți, iar aici mă refer atât la machiaj cât și la coafură. Eram gravidă în luna a 7- a și am avut parte de un proiect unde trebuia să am fața umedă, afară însă era frig. Aveam impresia că nu mai rezist, dar mă gândeam doar la rezultatul final. Într-adevăr a fost fenomenal, asta îți dă putere să continui pentru rezultatul care te așteaptă. E absolut captivant să circuli cu machiaje extravagante prin transport public – Doamne ce priviri aveam asupra mea! Iubesc ceea ce fac, iubesc să pozez, să mă aprofundez în look-ul care se cere – așa totul devine foarte ușor”, povestește tânăra model.

Adrenalina crește pe role, la amândouă

„De aproape 10 ani sunt Roller. E pasiunea mea pentru care am lucrat și instructor ceva timp. Pana la 8 luni de sarcină m-am dat pe ele, toți se uitau la mine cu groază: „cum? La ce se gândește?” După naștere din nou am revenit la ele, cu copilul în brațe. Mă plimb cu atenție, fetița mea primește o plăcere de nedescris, un zâmbet până la urechi, adrenalina crește, iar pe ea o simt fericită. Când vede că iau rolele își dă seama ce va fi și începe să râdă”, ne mai povestește mămica Melissei.

Un lucru e cert, Catea împarte toate ocupațiile sale cu ea, iar rezultatul le aduce plăcere la amândouă. Soțul e cel care le susține în tot ce fac, iar nouă nu ne rămâne decât să așteptăm și alte proiecte frumoase.

Foto: Stela Donțu, arhivă personală

Distribuie articolul: