A fost identificată femeia care ar putea fi mama copilului abandonat săptămâna trecută în scara unui bloc din capitală. Dacă nu se va reuși reintegrarea copilului în familie, se va purcede la decăderea din drepturile părintești și va fi inițiată procedura de adopție. Informațiile au fost prezentate la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Alexei Grosu, a declarat că au fost ridicate imaginile camerei de supraveghere din preajma blocului. Detalii despre identitatea femeii care și-a abandonat copilul vor fi prezentate la finalizarea procedurii de identificare, menționează AGORA.md.

Șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, a menționat că micuțul, care are aproximativ o lună, se află sub supravegherea medicilor. Conform prevederilor legale, odată ce va fi identificată mama, autoritățile vor încerca să reintegreze copilul în familia biologică sau extinsă. Dacă nu se va reuși, va fi inițiată procedura de adopție. „În prezent copilul este bine. În momentul în care medicii vor permite, îl vom transfera într-un centru de plasament din subordinea Direcției”, a notat Lucia Caciuc.

Citește și: Nou-născut, abandonat în fața unui bloc din Chișinău. Avea un bilețel

Copilul a fost descoperit, joi seara, într-un cărucior abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani. În cărucior era și un bilețel cu data de naștere a copilului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 550 de unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

Sursa: AGORA

Vezi și: Starea bebelușului abandonat în scara unui bloc din capitală, după internarea la spital

Distribuie articolul: