Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a declarat că la data de 9 Mai, în Republica Moldova nu se va organiza și nu se va desfășura paradă militară.

Potrivit agora, șefa statului susține că în această zi urmează să se desfășoare evenimente de comemorare a celor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, în apărarea patriei. 

„Parada nu se organizează în Republica Moldova de 9 Mai. Se pot organiza mitinguri, evenimente pașnice, comemorarea memoriei celor care și-au pierdut viața în cel de-Al Doilea Război Mondial. Sunt lucruri acceptate, potrivite, în forma în care ele sunt pentru comemorare și nu pentru incitare la ură, nu pentru promovarea războiului sau alte lucruri de acest fel”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu a mai menționat că:

„Am auzit tot felul de planuri pe care le-au anunțat. Forțele de ordine trebuie să fie la datorie și să mențină ordinea. Dar cei care își propun să destabilizeze situația trebuie să știe că vor fi sancționați”.

9 mai, de obicei, este zi de sărbătoare nelucrătoare. La această dată, în țara noastră și în alte state este marcată Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei.

Sursa: Agora

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: