Amintim că Președinta Republicii Moldova a ajuns ieri în Ucraina, la Kiev. Maia Sandu a spus că a văzut cu ochii ei „case arse din temelii”. De asemenea, Maia Sandu a avut și o conferință cu Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. Iată care au fost declarațiile ei după această întâlnire. 

Cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar conducerea celor două state sunt datori să le ofere oamenilor un asemenea viitor. Despre aceasta a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în urma unei întrevederi cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. În discuția pe care am avut-o, la Kyiv, cu Președintele Volodymyr Zelenski și echipa sa, mi-am exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-am asigurat că Republica Moldova este alături de Ucraina.

Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm.

Am agreat, de asemenea, în cadrul discuției cu Președintele Zelenski, că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor.

Sursa: Facebook/Maia Sandu 

Sursă foto: Adminsitrația Prezidențială a Ucrainei”, a declarat Maia Sandu pe pagina de Facebook.

Distribuie articolul: