Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a ajuns astăzi, luni, 27 iunie, la Kiev, într-o vizită oficială în Ucraina. Iată care sunt primele declarații. 

„Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Volodymyr Zelenskyy. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a declarat Maia Sandu pe pagina de Facebook. 

Aceasta este prima vizită a Maiei Sandu în Ucraina, de la declanşarea invaziei ruse în ţara vecină.

Distribuie articolul: