Mai mulți deputați și angajați ai Parlamentului s-au prezentat astăzi la ședința în plen, cu copiii la muncă, pentru a susține votarea, în prima lectură, a unui proiect de lege care să faciliteze deschiderea creșelor în cadrul companiilor.

Printre aceștia se numără și deputata PAS, Marina Morozova, care acum câteva luni a devenit mămică. Se pare că Zinaida Greceanâi a fost deranjată de acest lucru și a menționat că în acest mod pun copiii în pericol și nu era necesar să arate astfel, cât de mult susțin acest proiect.

„Omicron nu s-a terminat. Zic să le permitem să meargă acasă, pentru că avem suficient cvorum. Văd că sunt mămici și tătici cu micuți. Eu nu știu care este scopul lor însă îmi este milă de acești copii. Ei trebuie să alerge”, a menționat Greceanâi.

Deputata Marina Morozova declarat că acțiunea este e solidarizare cu toți părinții care vin la serviciu cu copii.

„Vedem în fiecare zi părinți care se rup între grădiniță și școală. Ei nu au cu cine lăsa copiii”, a spus în Marina Morozova.

Proiectul a fost susținut de 81 de deputați. Astfel, părinții care au copii cu vârsta de până la 3 ani vor putea reveni mai rapid la serviciu și au posibilitatea de a beneficia de servicii de îngrijire a copiilor, asigurate de angajator. Deputatul PAS, Dan Perciun, a declarat că la moment există un deficit major de locuri de creșă, iar această lege este un prim pas pentru a rezolva o problemă cu care se confruntă părinții.

„Astfel, doar 16 % din copiii cu vârsta de 1-2 ani sunt încadrați în grădiniță sau creșă. Acest lucru explică și o rată foarte mică de participare a femeilor în câmpul muncii”, a declarat Dan Perciun.

Proiectul urmează a fi examinat în plenul Parlamentului, în lectura a doua.

Distribuie articolul: