Se întâmplă ca în mai multe grădinițe și școli din capitală să se depisteze reparații care s-au efectuat cu abateri și încălcări de la normele prestabilite. Despre acestea s-au vorbit în cadrul unei ședință de lucru inițiate de primarul Ion Ceban, unde au fost audiate rapoartele privind stadiul și calitatea lucrărilor executate scrie AGORA.

Astfel, de către grupul de lucru privind monitorizarea calității lucrărilor, instituit de primarul general, au fost prezentate informații privind încălcările și abaterile de la normele stabilite construcții.

În 30 de școli și grădinițe din capitală au fost depistate următoarele abateri:

  • Nu s-a ținut cont de normele stabilite în caietul sarcini;
  • Raportul de constatare tehnică a unor lucrări – lipsește;
  • Cheltuieli exagerate la procurarea materialelor de construcții.

Primarul general a declarat ca vor fi inițiate anchete de serviciu, iar persoanele responsabile care se fac vinovate urmează a fi sancționate.

De asemenea, edilul a solicitat ca responsabilii să nu semneze actele de recepție a lucrărilor de reparație în instituțiile de învățământ, unde acestea nu corespund normelor sau au fost efectuate necalitativ.

Amintim că, în 65 de grădinițe și 14 școli din Chișinău și suburbii a fost finalizate lucrările de reparația capitală, iar în alte 56 de unități, 27 grădinițe și 29 școli, activitățile respective sunt în desfășurare.

Totodată, 80 de pavilioane din totalul de 136 de obiective de pe teritoriul grădinițelor din municipiul Chișinău sunt problematice. Dintre acestea, 61 de pavilioane urmează a fi reconstruite, din cauză că sunt învechite, iar alte 19 unități din opt instituții necesită reparație.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: