Timp de o săptămână (25 – 31 ianuarie), șase persoane, cu vârstele cuprinse între 25 și 75 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I și II. Cazurile de hipotermie au fost înregistrate în mun. Chișinău și în raioanele Criuleni, Ceadîr – Lunga și Ocnița, transmite Agora

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească mai spune că în această perioadă două persoane cu degerături de gradul II și III din raioanele Cantemir și Soroca au beneficiat de primul ajutor medical. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Sunt în creștere și solicitările privind urgențele traumatologice, inclusiv legate de accidente rutiere. Doar în ultima săptămână a lunii ianuarie la Serviciul de Urgență au parvenit 1.316 apeluri pe motivul diverselor traumatisme. Pe traseele din țară au fost înregistrate 35 accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 39 persoane, printre care șase copii. Din ei, 35 pacienți cu diverse traumatisme ( 29 adulți și 6 copii) au avut nevoie de îngrijiri specializate la nivel de spital și au fost transportați de către echipele AMU la instituții spitalicești.

În perioada 25 – 31 ianuarie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 14.225 solicitări. După acordarea ajutorului medical la etapa de prespital, un număr de 5.566 pacienți ( 39%), dintre care 4.771 maturi și 795 copii au fost transportați la instituțiile medicale spitalicești pentru aplicarea măsurilor de diagnostic și acordarea tratamentului specializat.

Sursă: Agora

Distribuie articolul: