Clubul mămicilor din Portugalia a pus la cale o ședință foto absolut deosebită, cu mai multe familii de moldoveni stabiliți cu traiul acolo. Organizatoarea Natalia Botnari, împreună cu fotograful Denis Radu, au reușit pentru prima data să adune în același loc pentru imagini superbe mai multe familii. Totul s-a întâmplat de ziua copiilor pe malul oceanului Atlantic din Cascais, Portugalia.

Amintiri de familie, înrămate

„Perioada de carantină a fost un test psihologic  pentru mulți, și evident continuă să fie. Aceasta ne-a pus față în față cu realitatea… să ne întrebăm cine suntem, de unde venim și unde vrem să ajungem­… Pentru că viitorul este atât de incert, am creat formula fericirii pentru mine și am zis să împart formula tuturor. Trăim intens clipa, deoarece nimic nu poți întoarce. Pentru o amintire extraordinară din prezent, am organizat proiectul fotografic „Life style”, prin care am adus acestor familii de moldoveni o amintire frumoasă. Înrămată sau tipărită într-o carte de familie, cu zâmbete de copii, cu familii fericite și o stare de bine, de unde nasc emoții de fericire. Ce poate fi mai minunat?”, ne întreabă retoric Natalia.

 

Readucem ce-a furat pandemia

„M-a bucurat faptul că au participat multe familii, deoarece mulți au simțit necesitatea de „libertate” care ne-a fost furată de această pandemie! Suntem optimiști și sper că vom reveni la viața noastră social activă și vom ieși din „aceasta temnița”… deoarece pentru oamenii creativi, oamenii sociabili, asta e cea mai gravă pedeapsă – de a fi supuși izolării sociale”, ne mai povestește Natalia Botnari.

În cartea lui „IKIGAI – Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită”, Garcia Miralles spune: „Arta, sub toate formele ei, […] are capacitatea de a ne face fericiți și a ne da un sens vieții. Nu costă nimic să te bucuri de frumusețe sau să o creezi..,” așa cum a reușit și Denis Radu sa o facă, sa creeze aceste imagini memorabile pentru o viața întreaga” – aceasta expresie le aparține familiilor care au lăsat un feedback după acest frumos proiect!

Mereu n-avem timp pentru amintiri

„Căutătorule, cel care citești aceste rânduri și dacă nu ai reușit să realizezi un album de familie, te invit să o faci… găsește timp pentru tine și sufletul tău…. Vă las să găsiți frumusețea care să vă ungă sufletul în aceste fotografii în stil Life Style. Ședința foto a avut loc în doua orașe din Portugalia, la Lisabona și Algarve. Au participat în total 40 de familii de moldoveni și le mulțumesc mult că au acceptat această provocare”, ne-a mai spus în final moldoveanca.

Organizator: Natalia Botnari /// Fotograf: Denis Radu