Proiectul „create YOUiACT” și-a desemnat câștigătorii. Lansat în septembrie 2018, proiectul a adunat peste 200 de tineri din 8 localități și au fost depuse peste 34 de proiecte. Iată că într-un final au fost desemnate proiecte câștigătoare, vezi mai jos proiectele care au cucerit juriul.

În finală au ajuns circa 80 de tineri și au fost prezentate 21 de proiecte în domeniul turismului, dezvoltării personale și profesionale, IT, protecția mediului înconjurător, media, video, sociale ș.a.

Plini de emoții, în engleză sau română, cu elemente video incluse, teatralizate sau tangibile, participanții și-au pus imaginația în mișcare și au oferit ce au avut mai bun.

Membrii juriului au avut o sarcină dificilă de a selecta cele mai bune echipe după criteriile de creativitate, inovație comunitară și abilități de prezentare a proiectului. Dar într-un final aceștia ua anunțat decizia lor.

  •  Bronze Award: Dar de Palanca (Proiect social de susținere a persoanelor social vilnerabile din regiunea Ștefan Vodă)
  • Silver Award: Hand Made (Proiect de promovare a artizanelor din Republica Moldova)
  • First Place: STARC (Proiect ce promovează utilizarea pungilor eco, în locul celor de plastic )

Participanții au fost felicitați de reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și de facilitatorii locali, care le-au fost alături la toate etapele proiectului.

„Sunt multe diferențe între noi, diferențe de idei, lingvistice. Ceea  ce ne unește este pasiunea pentru ceea ce facem, pentru viitorul pe care îl creăm împreună. Sunt mișcat să vă văd că ați venit aici să fiți cu noi, avem membri ai comunităților locale, dar și traineri internaționali din depărtări care au venit aici pentru un singur motiv, pentru VOI. Luați de la ei tot ce au să vă ofere, abilitățile pe care încearcă să le promoveze, să vă înspire, să vă facă lideri/antreprenori mai buni, ca să vă întoarceți înapoi în comunitatea voastră și să tuilizați aceste abilități și cunoștințe pentru a face un viitor mai bun pentru voi, pentru comunitate și pentru Moldova”, a spus Reuben
Morris, reprezentant al Ambasadei SUA în Moldova.

„create YOUiACT” este susținut de Ambasada SUA din Moldova. Partenerii „YOUiACT” – Friedrich Naumann Foundation, ASEM, Direecția Generală Educație Tineret și Sport Chișinău.