E trist că nu ne putem bucura în acest an de evenimentele atât de dulci care ne-au colorat an de an viața. Unul dintre ele este „Mai Dulce”, organizat de Klumea și desemnat drept cel mai dulce festival din Estul Europei. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, Mai Dulce vine online cu o serie de rețete gustoase și toate secretele lor.

„Prieteni, Klumea nu vă va lasă în acest sfârșit de mai făra de tradiționala porție de „Mai Dulce”. Da, noi nu ne vom putea îmbrățișa în stradă și nici nu vom putea mânca pe săturate deserturi, care mai de care, de la patiserii noștri. Dar noi nu vom renunța la misiunea de a promova și salva patrimoniul nostru, inclusiv cel culinar.

De aceea, pe 30 și 31 mai, când trebuia să sărbătorim a 8-a ediție a festivalului Mai Dulce în Chișinău, vom difuza în fiecare oră, de la 11 la 21.00, câte o rețetă a celor mai adorate deserturi tradiționale din Moldova. Acestea vor fi gătite de către patiserii și gospodinele festivalului Mai Dulce.

Vom oferi și rețeta tradusă în engleză, ca să puteți împărtăși aceste tradiții cu prietenii voștri din străinătate. Bunăoară, eu am pregătit în acest weekend și am filmat „Tarta de Mere de la Valentina”, cu care în fiecare an am făcut furori la festival🌈. Dar vom avea și alivancă, și babă neagră, și cornulețe cu vișine și multe altele. 20 de rețete video, un Best of Mai Dulce, realizat doar cu susținerea Patronilor Klumea.

Vouă, în schimb, vă cer un singur lucru. Dacă ați fost măcar o dată la Mai Dulce și mai aveți prin arhivă poze frumoase, postați-le pe 30 și 31 mai în semn de suport pentru festivalul nostru intrat în carantină”, a notat Nata Albot, fondatoare Klumea.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Prieteni, @klumea.eu nu vă va lasă în acest sfârșit de mai făra de tradiționala porție de Mai Dulce. Da, noi nu ne vom putea îmbrățișa în stradă și nici nu vom putea mânca pe săturate deserturi, care mai de care, de la patiserii noștri. Dar noi nu vom renunța la misiunea de a promova și salva patrimoniul nostru, inclusiv cel culinar. De aceea, pe 30 și 31 mai, când trebuia să sărbătorim a 8-a ediție a festivalului Mai Dulce în Chișinău, vom difuza în fiecare oră, de la 11 la 21.00, câte o rețetă a celor mai adorate deserturi tradiționale din Moldova. Acestea vor fi gătite de către patiserii și gospodinele festivalului Mai Dulce. Vom oferi și rețeta tradusă în engleză, ca să puteți împărtăși aceste tradiții cu prietenii voștri din străinătate. Bunăoară, eu am pregătit în acest weekend și am filmat “Tarta de Mere de la Valentina”, cu care în fiecare an am făcut furori la festival🌈. Dar vom avea și alivancă, și babă neagră, și cornulețe cu vișine și multe altele. 20 de rețete video, un Best of Mai Dulce, realizat doar cu susținerea Patronilor Klumea. Vouă, în schimb, vă cer un singur lucru. Dacă ați fost măcar o dată la Mai Dulce și mai aveți prin arhivă poze frumoase, postați-le pe 30 și 31 mai în semn de suport pentru festivalul nostru intrat în carantină😥

O postare distribuită de Nata Albot (@nataalbot) pe

Cu siguranță aveți poze deosebite de la MAI DULCE-le anilor precedenți – Hai să umplem internetul de gustos! #MaiDulce #Klumea