O zi de martie a dat toate planurile noastre peste cap. Autoritățile ne-au anunțat că se impune starea de urgență, cauzată de pandemie și numărul crescător de infectări în Republica Moldova. Autoizolare, carantină, amenzi, într-un cuvânt – restricții. De-acum înainte o să apreciem cele mai banale ieșiri în parc. Să vedem culorile vii în care s-a îmbrăcat natura, cât o mare parte din noi am #statacasă. 

Natura își are farmecul ei pentru culorile plutitoare pe cer, apusurile magice și sunetele relaxante ale copacilor într-o pădure îndepărtată de oameni. Să ai o escapadă într-o pădure la apus, e exact ca sentimentul de renaștere, în special după mult timp de autoizolare. Să auzi foșnetul copacilor, să simți razele de soare atât de calde pe fața ta și să vezi culorile schimbătoare de pe cer, asta e relaxare adevărată, de la toată rutina zilnică.

Unica gălăgie care o poți auzi în pădurea din satul Donici, raionul Orhei, este sunetul copacilor și al apei din lacul mic, care se lovește de mal, din cauza vântului puternic. O imagine desăvârșită – soarele într-un pahar cu Moscato Rose, toate astea combinate cu nuanțele pastelate ale apusului.

Sursa foto: Arhiva personală