Maestrul Nicolae Botgros, fiind confirmat cu noul virus Covid-19, a fost spitalizat timp de o lună și patru zile. Pe 21 noiembrie, el a fost externat, însă oricum nu și-a revenit totalmente. Într-un interviu pentru report.md, artistul a dezvăluit mai multe detalii referitor la starea de sănătate și tratamentul pe care l-a trecut. 

Cum s-a infectat, maestrul nu știe, dar recunoaște că este vinovat, pentru că „în viața asta dacă nu te păzești, dacă nu ești vigilent, ajungi acolo unde am ajuns eu”, a spus maestrul pentru report.md.

Din orchestră au fost infectați 11 colegi, dar ei au fost tratați la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. Interpretul spune că nu este obișnuit să vadă medicii echipați ca pentru „cosmos”, în salopete albe, cu mâneci lungi de culoare albastră sau verde. Dacă discuta cu ei, discuta fără să-și dea seama dacă este infirmiera, șeful, sau medicul de gardă. Totul ce îi deosebea, erau doar ochii, doar ei erau diferiți.

Ce ține de atitudine, maestrul spune că nu era mai specială, iar atunci când vecinii de salon au aflat că este Botgros, au început să-l calmeze și să-i spună cuvinte de bine, să-l susțină. „Nu puteam vorbi, pentru că paturile erau separate de niște paravane și nu ne vedeam unul cu altul. Doar ne auzeam. Când au aflat că este Botgros printre ei, m-au salutat și mi-au spus cuvinte frumoase. Cineva spunea că e din Soroca, altul – de la Briceni sau Nisporeni. Acolo profesia nu contează. Acolo toți eram pacienți cu COVID”, menționează Nicolae Botgros.

Ajuns la spital, era înfricoșat de cele întâmplate și nu se putea calma, era deranjat de dureri mari: „Mă temeam și urlam de durere. Așa durere… simțeam. Nu înțelegeam ce mi se întâmplă și cum am ajuns într-o așa situație. Oamenii de acolo, din spatele acelor paravane, m-au încurajat. Mi-au spus să mă liniștesc, că totul o să fie bine și eu o să mă întorc acasă viu”, a declarat maestrul.

Cel mai greu lucru a fost să stea non-stop cu masca de oxigen, o sumedenie de catetere și sonde. Tot din aceeași cauză nu a putut dormi, îi era frică să nu-i cadă vreun cateter sau vreo sondă. Iar atunci când a fost externat, primul lucru pe care l-a făcut maestrul, a sărutat soția, copiii și vioara. Încă nu se avântă să facă exerciții, consideră că încă trebuie să treacă ceva timp.

Maestrul a urat sănătate tuturor și a mulțumit personalul medical, dar și vecinii din spatele paravanelor pentru că s-a întors viu acasă.

Sursă: report.md