În octombrie urmează multe valuri de tensiune, o mulțime de conflicte emergente, manifestări de nemulțumire într-o formă aprinsă și dură, ne spune astrologul Sergiu Iordache. 

Întreaga lună este sub influența lui Marte retrograd

…iar acest lucru semnifică mai mult stres emoțional, dificultăți în afaceri, tot felul de întârzieri în circulația banilor, în construcții, reparații tehnice, activitățile încetinesc, se împiedică. Cel mai bine în acest moment este să ne întoarcem la lucrurile nefinalizate, amânate și să le aducem la rezultatul final.

Un alt eveniment astral este influența Plutonului staționar în perioada 1–18 octombrie care se va manifesta printr-o tensiune crescută. În această perioadă tind să iasă la suprafață tot felul de conflicte ascunse, probleme nerezolvate, învechite, în special, probleme de dominație, ciocniri între lideri, încercarea de afirmare a Sinelui crește brusc. Se recomandă de amânat confruntările, pentru că oricum nu se vor clarifica. De asemenea, este potrivit de a privi trecutul, de a efectua o retrospectivă, o analiză profundă cu sine însuți și nicidecum în dialog, pentru că în dialog se ajunge la conflict.

Între 1 și 6 octombrie avem și pe Saturn staționar care formează o frânare foarte mare.

Iar din 2 și până pe 28 octombrie Venus tranzitează zodia Fecioarei. În acest semn Venus este mai atentă, mai delicată, emoțiile le manifestă nu atât de repede, se supune rațiunii, ceea ce va înmuia foarte mult situația creată.

Prin urmare, prima săptămână a lunii octombrie este foarte tensionată și foarte încetinită, greu de a implementat ceva. Treptat tensiunea va fi în creștere și maximumul este atins către sfârșitul decadei a doua a lunii. Startul îl va da Marele Pătrat dintre Soare, Lună, Marte și cele trei planete din Capricorn – Jupiter, Saturn și Pluton pe 10 octombrie. În această perioadă, persoanele emotive se vor simți mai ușor decât acele persoane care sunt înclinate să soluționeze problemele în mod volitiv, categoric, dur.

Din 14 octombrie și până pe 3 noiembrie Mercur va fi retrograd și orice începuturi, achiziții, contracte, deplasări va fi foarte dificil. Începând cu a doua decadă a lunii octombrie avem o perioadă de pauză, de maximă prudență, abținere și încetinire. De evitat acțiunile și întreprinderile bruște, virajele puternice, de chibzuit și de pregătit terenul pentru acțiuni ulterioare, în mod calm și fără grabă.

Ce rezervă astrele fiecărei zodii în parte:

BERBEC

În octombrie veți merge de mai multe ori la confruntare cu alții, apărându-vă interesele profesionale și financiare. Un compromis sănătos este acum la fel de important pentru dvs. ca și aerul. Evitați punctele vulnerabile, mai ales atunci când aveți de-a face cu adversarii. În muncă și în afaceri aveți toate șansele să reușiți. Principalul lucru este să nu vă suprasolicitați și să nu vă încărcați cu griji inutile. Veți fi întreprinzători și veți realiza cu ușurință ceea ce doriți, mai ales că în această perioadă puteți conta și pe ajutorul partenerilor. Pe plan personal, o relație strânsă cu partenerul dvs. vă va ajuta să vă manifestați individualitatea, însă nu veți rămâne toleranți în cazul în care partenerul va începe să-și impună voința. A doua jumătate a lunii octombrie este ideală pentru a găsi sufletul pereche, întâlniri romantice și pentru a începe o relație.

TAUR

Luna octombrie este potrivită pentru cunoștințe romantice, întâlniri, călătorii și studiu. În niciun caz nu ar trebui să renunțați la munca pe care ați început-o și să așteptați până când soarta vă va ajuta. Manifestați independență și dăruire. În cazul în care nu veți face acest lucru, puteți pierde controlul asupra situației și să suferiți un eșec financiar serios. Pe plan intim, renunțați la îndoială și la dorința de a fi singuri, ieșiți mai des printre oameni. Aveți toate șansele să întâlniți o persoană interesantă cu care să apară o puternică legătură emoțională. Nativii aflați deja într-o relație ar trebui să înceteze reproșurile în adresa partenerului, să discute cu calm toate problemele și să-și corecteze percepția asupra a ceea ce se întâmplă. Numai așa veți găsi în persoana dragă un răspuns și înțelegere.

GEMENI

În a doua lună de toamnă ar trebui să păstrați gândirea rațională, deoarece chiar și cele mai mici critici sau gluma greșită pot genera o reacție disproporționată. Începutul unui nou proiect de mari dimensiuni în acest moment, ar putea genera o serie de probleme serioase. Mai bine finisați lucrurile vechi, aduceți în ordine legăturile, dobândiți abilități utile. Cei care lucrează la birou, vor trebui să acorde prioritate corectă și să acționeze strict la timp, iar către sfârșitul lunii va fi oportun să discutați despre promovare. În plan personal, celor dragi le lipsește foarte mult atenția, fiți mai moi și mai tandri cu ei. Dacă sunteți în căutarea jumătății, nu vă fie teamă să cunoașteți oamenii care vă interesează, sinceritatea și deschiderea sunt cheia către inimile noilor cunoscuți.

RAC

Luna octombrie este favorabilă pentru auto-dezvoltare, călătorii și începutul educației. În activitatea profesională vor fi perioadele lungi de relaxare urmate de perioade scurte de activitate intensă. Analizați-vă cu atenție toate dorințele, poate că unele dintre ele nu vor fi la fel de importante pe cât par la prima vedere. Aruncați cele inutile și efectuați un plan de acțiune pentru viitor. Astrele recomandă să economisiți banii și să reduceți numărul de achiziții până la sfârșitul lunii, astfel veți putea evita dificultățile financiare și să schimbați foarte repede situația în bine. Pe plan personal, sunteți prea exigenți cu partenerul dvs., încetați să-l controlați în toate și învățați să-i oferiți libertate. Cunoștințele făcute în această perioadă nu promit să se transforme într-o relație serioasă. În cazul în care nu intenționați acest lucru, atunci bucurați-vă de moment și lăsați-vă curtată. Situația se va rezolva de la sine.

LEU

Octombrie este bun pentru toate tipurile de auto-exprimare și creativitate, desfășurarea de practici spirituale, pentru a avea grijă de lumea interioară și a imaginii. Pe plan profesional nu vă fie teamă să ieșiți din tipare și să fiți originali – atunci succesul este garantat. Fiți responsabili la locul de muncă, chiar și o mică omisiune din partea dvs. poate provoca probleme. Dacă luna aceasta vi se cere să vă înscrieți la cursuri de formare continuă, fiți de acord. Noile cunoștințe vă vor ajuta în viitoarea carieră. Iar participarea la conferințe profesionale va oferi o oportunitate de a stabili contacte utile. În viața de cuplu, veți găsi în sfârșit acel mijloc de aur care vă va permite să mențineți armonia. Mulți nativi ai semnului vor înceta să-și controleze partenerii și vor învăța să le dea conducerea. Acest lucru va influența relația doar pozitiv. Leii aflați în căutarea dragostei, vor avea parte de o perioadă calmă și creativă. Nu vă grăbiți să faceți cunoștință și să intrați într-o relație. Mai bine acordați-vă timp pentru sine.

FECIOARĂ

În octombrie nativii semnului au șanse mari să-și schimbe radical viața și să obțină rezultate excelente în afaceri financiare, în dragoste și în creativitate. Pe plan profesional, domeniul pe care l-ați însămânțat cu grijă în vară va începe să încolțească. Încercați să nu vă lăudați cu realizările proprii. Alții pot reacționa în mod necorespunzător. Evitați să pierdeți prea mult timp pe conversații fără sens. Întrerupeți cu tact, dar cu încredere, poveștile lungi și plângătoare ale prietenilor dvs. despre copii obraznici, soți geloși și șefi nedrepți. În viața personală, pasiunile pot izbucni, ceea ce va duce relația la un nou nivel. Nativii fără pereche ar putea întâlni un fost partener pe care l-au uitat de mult. Vă puteți lăsa din nou duși de val, dar cel mai probabil această relație nu poate fi numită promițătoare.

BALANȚĂ

Luna octombrie este favorabilă creșterii carierei, nu ezitați să vă manifestați talentele și ambițiile. Sarcina dvs. este de a profita la maximum de șansele oferite de destin. Pregătiți-vă pentru un ritm de lucru incredibil de activ și dinamică rapidă a dezvoltării profesionale. Posibil că veți decide să vă uniți eforturile cu cineva în activitățile dvs. pentru a da afacerii un nou statut. De asemenea, octombrie este oportun pentru a vizita alte țări și orașe. Călătoria vă poate ajuta să găsiți inspirație și relaxare. În ceea ce privește viața privată, cei dragi vor avea foarte multă nevoie de dvs. Posibil că va trebui să rezolvați unele probleme familiale sau să deveniți un sprijin pentru o persoană dragă. În orice caz, nu o negați. Iar inimilor singuratice, ultima decadă a lunii le aduce o șansă de a face cunoștință sau să înceapă o nouă relație romantică.

SCORPION

Acum este foarte important să nu vă adânciți în gândurile despre trecut, concentrați-vă asupra viitorului. Pe plan profesional, încercați să vă controlați emoțiile și nu lăsați străinii să pătrundă în afacerea dvs. Munciți din greu și rezultatele nu vor întârzia să apară. Sunteți acum pe creasta popularității și puteți chiar să modelați opinia publică. Profitați de această ocazie în viața dvs. profesională. La sfârșitul lunii s-ar putea să aveți idei grozave în ce privește munca, afacerile. Pe plan personal, veți simți că partenerul dvs. nu își arată dragostea sau nu vă acordă atenție. Învățați să vă direcționați energia către autocunoaștere și aveți încredere în partener. Acest lucru va ajuta să reparați relațiile. De asemenea, luna aceasta, vă veți întâlni cu un vechi prieten, care poate provoca sentimente vechi.

SĂGETĂTOR

Octombrie este cel mai bun moment pentru a lua o decizie fatidică. Astrele vă vor susține, riscați și veți câștiga. În această lună vă veți face noi prieteni, parteneri de afaceri sau colegi-amici cu care orice proiect colectiv va fi atât interesant, cât și foarte productiv. La locul de muncă ascultați mai mult decât vorbiți și dezvoltați-vă spiritul de observație – acest lucru vă va ajuta să evitați multe greșeli. În viața personală, vă convingeți pe sine că vi se permite un grad mai mare de libertate decât de obicei și ați putea comite o serie de acte controversate. Dacă nu doriți probleme în relație, comportați-vă modest și refuzați chiar și flirtul ușor în prezența prtenerului dvs. Nativii singuratici ar trebui să fie inistenți pentru a întâlni sufletul pereche. Nu stați pe loc, acționați!

CAPRICORN

În luna a doua de toamnă va trebui să cântăriți cu atenție fiecare pas și să prioritizați corect. Canalizați-vă energia în direcția cea bună, altfel multe zone ale vieții pot fi afectate. Uitați de emoții, acționați clar și chibzuit. Un mic efort și veți putea atinge un nivel mai înalt. Aceasta poate fi un contract profitabil sau o nouă poziție. Nu vă fie teamă de decizii independente, norocul le va zâmbi celor care își pot depăși indecizia, temerile, complexele și îndoielile. În viața privată sunt posibile conflicte, probleme familiale, neînțelegeri. Pentru a remedia situația, învățați să vă ascultți partenerul, să faceți compromisuri și să urmați bunul simț. Capricornii singuratici vor avea o întâlnire fatidică în a doua jumătate a lunii octombrie.

VĂRSĂTOR

În octombrie sunteți activ pe toate fronturile. Veți reface o mulțime de lucruri specifice, veți derula mai multe proiecte profesionale importante în paralel, veți iniția anumite acte de caritate și veți susține eforturile sociale ale altor persoane. O investiție profitabilă de bani pentru dvs. se va dovedi o investiție în noi cunoștințe. Începeți să studiați o limbă străină sau să stăpâniți o nouă afacere și foarte curând veți putea pune în practică ceea ce ați învățat. În planul dragostei, veți fi foarte norocoși, mai ales dacă ați reușit deja să găsiți jumătatea. Vărsătorii de familie ar trebui să manifeste sensibilitate și înțelegere față de membrii mai tineri ai familiei. Cel mai bun cadou pentru ei este atenția, grija și afecțiunea dvs. Nativii fără pereche nu trebuie să se descurajeze. Luna aceasta, vă puteți bucura de socializarea cu prietenii, de studiu sau de carieră. Succesul vă așteaptă.

PEȘTI

În octombrie gândurile dvs. vor dobândi o putere specială și se vor materializa mult mai des. Pe plan profesional, aveți puterea și înțelepciunea de a lua decizii corecte. Sunteți foarte eficient, dar este necesar să lucrați ca și cum ați fi în fața succesului inevitabil. În această perioadă veți avea idei constructive de transformare a activității dvs. profesionale. Elaborați un plan de acțiune, luând în considerare toate lucrurile mici și prezentați-l colegilor. Cu siguranță vor dori să aducă la viață idei noi. Dar nu vă implicați cu persoane cu care nu ați putut ajunge la înțelegere reciprocă înainte. Viața amoroasă a nativului Pești va deveni instabilă în octombrie. Încercați să fiți flexibili în relația dvs. și iertați persoana iubită pentru greșeli întâmplătoare și n-o sâcâiți. Pentru necăsătoriți, astrele promit o întâlnire cu o persoană interesantă. Poate că el va fi destinul dvs.