Nutriționista și doctorul endocrinolog Luminița Suveică a plecat din funcția de șefă a Centrului de Sănătate Publică Chișinău și de medic șef sanitar de stat. Despre acest lucru, Suveică a confirmat redacției noastre, declarând că a plecat din proprie inițiativă, pentru a începe un alt proiect personal.

Luminita suveica 2Ultima ședință de lucru a fost desfășurată de Ziua Lucrătorului Medical și al Farmacistului, atunci când șefa CSP Chișinău, tot ea – medic șef sanitar de stat – a anunțat colectivul despre retragerea sa.

„Am alte planuri să le realizez. A fost o experiență interesantă de 4 ani, dar și foarte complicata. Am ținut să-mi felicit colegii cu ocazia zilei profesionale și să le doresc mult succes și prosperitate. Despre planurile mele de viitor veți afla curând”, a spus Luminița Suveică pentru EA.md.

luminita suveică 1La moment, interimatul funcției este îndeplinit de Eudochia Tcaci, Medic șef adjunct al CSP Chișinău, până va fi numit un alt director. Precizăm că medicul șef sanitar de stat este numit de Ministerul Sănătății. Centrul de Sănătate Publică Chișinău efectuează supravegherea de stat a sănătății publice în capitală și întreg municipiul în vederea evaluării situației sănătății publice, elaborează, organizează și participă la efectuarea măsurilor de prevenție, coordonează activitatea instituțiilor medico-sanitare întru realizarea prevederilor care reies din statutul centrului.

Foto: EA.md, arhivă personală