„Cu buchetele comestibile poți să bucuri nu doar ochii, dar și stomacul”. Asta spune Ludmila Grosu, profesoara de engleză care, acum trei ani, a decis să se reprofileze și să se avânte în floristică. Cu timpul, a demonstrat că buchetele dăruite pot fi nu doar frumoase, dar și delicioase.

„Am început cu trei ani în urmă, atunci când aceasta era o noutate. A început totul de la prieteni, rude și vecini, ei ne-au susținut, au comandat buchete pentru prietenii lor și, într-un sfârșit, ne-am gândit să ne ocupăm de asta serios, să ne eliberăm de celelalte treburi și să ne ocupăm de floristica comestibilă”, a povestit pentru AGORA.md, Ludmila Grosu, care muncește împreună cu soacra ei într-un atelier din capitală.

Cu puțină creativitate, pot fi satisfăcute orice gusturi, se arată convinsă tânăra. „Pentru femei, cele mai populare sunt buchetele din fructe și cele din dulciuri. Dacă femeile preferă un mod de viață sănătos, desigur că sunt acolo fructe sau legume. Buchetul universal, pentru bărbați și femei, este din fructe uscate. Ele se păstrează mai mult și persoana nu trebuie să le mănânce repede. Sunt și sănătoase”, a spus ea.

Și bărbații pot primi în dar buchete… chiar și mai sărate sau pipărate. „Pentru bărbați, sunt salamurile și peștișorii. Inițial, ne-am temut de aceste buchete, dar ne-au rugat foarte mult să încercăm. Într-un final, ne-am decis și am făcut-o, iar ele sunt acum populare. De 23 februarie, avem aici niște arome… dar e gustos și frumos”, a menționat Ludmila Grosu.

Imaginația nu are limite în această meserie. O demonstrează experiența. „Din buchetele neobișnuite, în afară de faptul că am făcut și din ciorapi sau lenjerie intimă, unul colorat a fost din sushi, se pare că și pe ele le poți încorpora într-un buchet. Și din fast food. Facem buchete și din cașcavaluri pentru vin. Ne-am învățat să facem buchete și pentru whiskey, coniac”, a povestit ea.

În ajun de 1 septembrie, familia Grosu muncește la noi creații. „Am avut buchete și cu ascuțitori, și cu rigle, creioane, dar nu vrem să ne repetăm. În acest an, avem crete, am învățat să facem avioane de hârtie, globuri mari. Încercăm să prindem totul astfel încât atunci când scoateți lucrurile din buchet, ele să nu fie aruncate, dar folosite”, a menționat Ludmila Grosu.

Prețul unui buchet comestibil începe de la 120 de lei și crește în funcție de ingredientele folosite.

Sursa: AGORA.md

Distribuie articolul: