Maternitatea inspiră! Ne convingem din nou de acest adevăr, descoperind colorata și parfumata poveste a Mariei Pîslari - o tânără mămică din Capitală, psiholog de meserie, care a conceput o idee aproape genială: aceea de a crea buchete cu flori și fructe, adăugând un „ingredient” dulce - muffin-urile pe care le coace acasă, cu propriile mâini. Pentru că activează toate simțurile, aceste buchete au fost întâmpinate cu multă admirație, iar astăzi, Maria poate afirma cu mândrie că nu a repetat niciuna din compozițiile realizate, personalizându-le la maxim, în funcție de cine este, dar și ce preferă destinatarul. Am fost surprinși să aflăm că Delicii la Buchet este o afacere de familie, iar cel care o susține și ajută nemijlocit pe mămica antreprenoare este chiar soțul său. Mai multe detalii surprinzătoare din spatele acestei povești aflați în interviul de mai jos.

Dragă Maria, permiteți-ne să începem să vă descoasem povestea prin a afla mai întâi cum v-ați descoperit slăbiciunile pentru frumos și pentru gătit, ca mai apoi să le transformați într-o afacere.

Pasiunea pentru gătit cred că am moștenit-o de la mama (gătesc de mică) e o  femeie extraordinară, care inventa mereu rețete (cel mai des pentru a ne bucura pe noi în timpuri de criză, cu produse simple, din care făcea ceva deosebit. Când eram mică, credeam că deține o poțiune magică)!

17309615_2250943581797661_735422122075348432_n

Buchetele pe care le semnați au o semnătură unică: conțin flori, fructe dar și muffin-uri. Cum a pornit ideea și ce face special un astfel de buchet?

5Da, sunt unice combinațiile muffins + flori, ideea a apărut la o ceașcă de ceai. Stând cu soțul într-o seară obișnuită, am gatit câteva muffin-uri și, savurându-le, m-am întrebat cum ar sta într-un buchet, cât de bine s-ar potrivi aceste buchete pentru toți; sunt mulți bărbați iubitori de dulce și frumos, copii, mame… De ce să-i privăm de acestă minune?!

Am căutat informație pe internet, pentru a mă inspira a doua zi și am văzut că asemenea combinații nu există. A urmat o zi de naștere în câteva zile și am renunțat la buchetul obișnuit în favoarea unuia din muffins; reacția a fost minunată: De unde, cum, cine le gătește? Dacă se fac la comnadă, cum se face comanda?

În 3 zile, am organizat pagina, poze de calitate și am pornit aventura. Sunt speciale ca și combinație de gust și, îmi place mie să zic: ca și cantitate de dragoste utilizată la fiecare porție. Cercetez maxim fiecare buchet: persoana căreia îi va fi dăruit, vârsta, ocupațiile, preferințele (mă ajută mult și faptul că sunt psiholog aflat în concediu de îngrijire a copilului. Da, aici am combinat marile mele poasiuni!). Ne străduim să combinăm fructele și dulciurile, ca să nu se repetăm compozițiile.

17190442_331372773944082_243519635029099375_n

Să vorbim despre preferințele publicului autohton și despre profilul clientului care vine să comande aceste creații pline de culoare!

17038442_327872787627414_4641323123658963685_oPublicul adoră combinațiile muffin-uri (cu gust de ciocolată și stafide) cu flori, florile fiind alese în mod special pentru fiecare buchet (am avut foarte puține care s-au repetat). Oamenii sunt curioși despre cum putem crea combinații vii, colorate, vesele, frumoase, aromate și gustoase!

Cele doar din muffin-uri se vor mai puțin (au grijă de siluetă)! În ceea ce privește vârsta sau sexul persoanelor care apelează, publicul e divers: începând cu adolescenții care doresc să-și uimească prietenele, cunoscutele și colegele cu ceva special; continuând cu bărbații care își bucură soțiile sau iubitele și terminând cu șefii care vor să-și măgulească angajații. Cam 10 zile la rând am primit comenzi de buchete pentru bărbați, din partea femeilor și a altor bărbați. (Fiecare dintre ei căuta ceva ce nu s-a mai văzut sau dăruit, ca să uimească!)

17155385_2237921073099912_7600940735355833081_n

Care a fost cel mai neobișnuit buchet din câte ați semnat până în prezent?

Acum 7-10 zile, o domnișoară și-a dorit să dăruiască un buchet semnat de noi în calitate de cadou unic și consistent. Am combinat 3-4 tipuri de flori, muffin-uri cu diverse gusturi (de obicei optează pentru un singur gust) și adaosuri de alte dulciuri din comerț (marmelade, zefire, acadele). A fost cel mai greu; a fost o provacare frumoasă și mega colorată! 🙂

1

Delicii la Buchet presupune mereu multitasking. Reușiți să vă dedicați și altui job de bază? Cum vă valorificați timpul pentru ca astăzi să vă asumați atâtea roluri sociale, mai ales pe cele de mamă și soție?

Sunt acum în concediul de îngrijire a unui copil de un an, mai fac și consiliere (pentru copii și adulți), dar numai din plăcere și dorința de „a mă menține în formă”, în rest mă ajută foarte mult programarea corecta și eficientă a timpului, dar și magicianul meu – soțul, care, pe lângă serviciu, mă sprijină cu tot ce poate în acestă aventură a mea – livrare, cumpărare de produse și ședere cu cel mic. Împărțim tot ce putem!

3

Pare greu de crezut că o femeie înconjurată mereu de deserturi nu trădează acest lucru absolut defel pe corpul său. Ce secrete ascunde frumusețea Mariei Pîslari?

6Am râs cu poftă! Mai făceau glume cunoscuții că de când pregătesc dulciuri, sunt probabil la dietă strictă, ca să-mi ajungă produse pentru clienți. MEGA-programul de mamă+soție+stăpână a unei afaceri+fiică+prietenă (pe cât reușesc)+… e cel mai frumos și acesibil secret!

Să știți că gust din fiecare partidă macar un muffin, ca să mă asigur că sunt OK!

Cine sunt oamenii cărora ați dori să le mulțumiți pentru inspirație, curaj și sprijin, pentru ca astăzi să vă bucurați de succes? Le puteți lăsa un mesaj.

Părinților și în primul rând mamei, pentru talentul preluat, iar tatei – pentru sprijinul și atenția pe care a dat-o din copilărie fiecărei idei și fiecărui vis pe care l-am avut!

Îi mulțumesc soțului pentru că acceptă aventurile pe care i le propun și imi este partener în toate, întregii familii (surorilor, fratelui, cumnatei, mamei soțului) și absolut fiecărui omuleț care a fost lângă mine cu un zâmbet, cu o vorbă, cu o degustare sau o apreciere; dar mai ales celor care au zis că e o nebunie ceea ce fac. Ei m-au provocat!

8

Să vorbim despre aspirații și visuri: cum ați dori să vă crească această mare pasiune în următorii câțiva ani? Planificați adăugarea în producție a noi tipuri de desert?

Planificăm să extindem aromele muffin-urilor (acum sunt disponibile 3). Lucrez intens la seria 100% ecologice pentru copii (e aproape gata) și neapărat vreau să văd în oraș măcar 3 localuri unde clienții pot avea ocazia directă să comande buchetele dorite, stând liniștiți la o cafea. Suntem și în căutare de noi deserturi pentru buchete!

18222262_361947974219895_6574051305742846317_n

Vă rugăm să lăsați un mesaj pentru toate moldovencele talentate, care se tem însă de materializarea ideilor, chiar și într-o afacere la domiciliu.

Îndrăzniți!!! Veți fi plăcut surprinse de cât de simple sunt unelele lucruri, cât de apreciată, dorită și așteptată poate fi anume ideea dumneavoastră; dați aripi și viață propriilor visuri!

16386862_313340965747263_910493815075699522_n

Foto: arhiva personală, Delicii la buchet