Ludmila Balan, mama celebrului interpret Dan Balan, se numără printre prezentatoarele noastre cele mai cunoscute, atingând apogeul popularității când prezenta emisiunea „Tanti Ludmila Show”, dedicată copiilor. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți că ea ar fi putut construi o carieră pe scenele mari ale Rusiei. În cadrul emisiunii „Iubește Viața” de la TV8, a dezvăluit despre oferta de a studia la Moscova și motivele pentru care a decis să o refuze, preferând să rămână în Chișinău.

 

De la o vârstă fragedă recita poezii, debutând pe scenă la doar doi ani, iar la patru ani, tatăl ei i-a compus prima poezie pentru Moș Crăciun.

Mama o vedea întotdeauna pe fiica ei pe scenă, în special în rol de artistă de operetă. După un concurs care i-a oferit oportunitatea să abrace această carieră la Moscova, tatăl nu a fost de acord să-și lase fiica să plece singură peste hotare.

Am venit acasă, și tata a zis nu. Nu putea trimite copilu de 17 ani la Moscova singură. Și a zis că, „o să te duci ca toții copiii normali la USM, la facultatea de filologie”, dar între timp citeam un articol a biografiei crainicei Elena Strîmbeanu și am citit că ea a absolvit facultatea de filologie la USM, și am zis ok, eu voi fi atunci ca Elena Strîmbeanu mi-am zis eu”, a povestit Ludmila Bălan pentru TV8.

Nu a dezvăluit nimic despre dorința sa ulterioară de a deveni asemenea Elenei Strîmbeanu și a ales să avanseze în cariera televiziunii în tăcere, deoarece tatăl său avea o puternică autoritate în familie și își dorea ca fiica sa să devină filolog.

Nu am spus la nimeni că nu puteam să-i întorc vorbele lui tata, el avea o autoritate foarte mare”, ne-a mărturisit artista.

 

Distribuie articolul: