Bloggerița Ludmila Adamciuc, mama unui copil „soare”, și-a revărsat emoțiile într-o postare pe Instagram și a scris despre cât de greu îi este uneori unei mame să își înghită lacrimile. 

„Trebuie să fii o mamă tare puternică ca să nu te apuce un bocet.

Aseară am prins întâmplător un sfârșit de concert la Tv. Copii, mulți copii, de fapt erau doar copii. În haine colorate toți cu gâțe și cu flori pe cap. Multe lumini și ritm bun de dans. Un pas înainte doi înapoi. Sus jos. Aplecat 1, 2 rotit și sărit în față. Doi pași la dreapta, cha-cha-cha…

Beatrice urmărea cu atenție stând nemișcată pe podea. Eu o urmăresc pe ea, nemișcată lângă ușă. După ce au terminat copiii dansul, ea s-a ridicat, a mers până la pat ca să se fixeze cu mânuțele de ceva și a încercat de câteva ori să sară. Nu i-a reușit. A strigat supărată. A lăsat mâinile jos, crezând că asta o împiedică, de fapt. Și-a făcut vânt de câteva ori cu capul întins în sus, și cu ochii determinați însă nu i-a reușit din nou. S-a întins pe burtă, și-a pus mânuțele la față, și a început să plângă. Am început să plâng și eu.

Când zic că nu este ușor să ai un copil cu dizabilitate, acolo se enumeră și lucrurile care pot fi învățate, dar mai greu. Și când zic că trăiesc intens și mă bucur pentru fiecare reușită a ei, nu mă refer la poeziile învățate ori diplome de la competiție. Eu mă bucur că reușește să mănânce singură, să pășească pragul, iar acum învățăm să sărim”, a scris tânăra mămică.

Urmăritorii au venit cu multe mesaje de susținere: „O să reușească și Beatricea și chiar mai frumos decât la televizor! E o dulceață”, „Scumpa de ea, cu pași mici spre sărituri mari”, „O să reușească, fii sigură, doar că trebuie multă răbdare” etc.

Ludmila Adamciuc a mai spus că a încercat să povestească această istorioară pe instastory, dar emoțiile o copleșeau și „nodurile din gât” nu îi permiteau să spună vreun cuvânt fără lacrimi.

Citește și: Ludmila Adamciuc, mama unei fetițe diagnosticate cu Sindrom Down, a lansat o colecție de haine pentru copii (Foto)

Foto: Instagram/ Adamciuc Ludmila 

Distribuie articolul: