„Mai puține așteptări – mai puține dezamăgiri”, știți și voi zicala aceasta, nu? Iată ce nu ar trebui să aștepți de la alți oameni și viața ta poate deveni mai simplă și mai ușoară. 

Nu te aștepta ca oamenii să fie de acord cu tine în toate.

Fiecare din noi merită să fie fericit, merită să-și trăiasca viața așa cum dorește. Nu le permite părerilor altora să te dezbată de la drum.
Suntem pe acest pământ nu pentru a satisface așteptările altor oameni, la fel cum și ei nu sunt obligați să le satisfacă pe ale noastre.Regula e simplă – dacă sunteți de acord cu deciziile luate, nu aveți nevoie de aprobarea altora.
Fii tu însuți, bazează-te pe intuiție, nu te compara cu alții și nu-i invidia.

Nu aștepta că vei fi respectat de oameni dacă tu singur nu te respecți.

Puterea este în principii și încrederea în sine, în putința de a le demonstra și apăra. Ceilalți nu îți vor arăta dragoste, respect și atenție, până când nu vei începe să te prețuiești pe tine însuți.

Este important să fii bun cu ceilalți, dar este la fel de important să fii bun cu sine. Când te respecți și te iubești – îți creezi ocazia să devii fericit. Când ești fericit – devii mai bun, mai bun prieten, mai bun soț sau soție, mai bun fiu sau mai bună fiică, o versiune mai bună a ta.

Nu te aștepta ca toată lumea te va simpatiza.

Cu unii oameni te poți simți inutil, cu alții să nu realizezi adevărata ta valoare. Nu trebuie să petreci timpul cu astfel de oameni, fii alături de cei care te apreciază cu adevărat.Chiar și atunci când ești bun cu toți, mereu se va găsi cel puțin o persoană care te va critica. Zâmbește, ignor-o și trăiește-ți viața.

Uneori oamenii te pot învinui că ești “altfel”. De fapt, este bine. Ceea ce te face diferit de ceilalți – te face să fii tu însuți. În cele din urmă vei găsi oameni care te vor aprecia așa cum ești.

Nu te aștepta că o persoană va fi așa cum îți dorești.

„A iubi și a respecta pe alții – înseamnă a le permite să fie ei însuși.” Când nu vei aștepta de la alții să fie așa cum îți dorești – atunci îi vei aprecia cu adevărat.

Respectă-i pe ceilalți pentru ceea ce sunt, nu încerca să-i schimbi pe placul tău. Nu putem cunoaște sută la sută o persoană, în ciuda faptului că uneori ne gândim așa. Este minunat să descoperi mereu ceva nou în sufletul cuiva. Și cu cât vei descoperi mai bine un om, cu atât mai ușor îți va fi să-l apreciezi și să-i cunoști frumusețea interioară.

Nu te aștepta că oamenii îți vor citi gândurile.

Oamenii nu știu a citi gândurile, nu vor ști niciodată cu adevărat ce simți dacă nu le spui despre asta. Șeful tău nu se va gândi să-ți mărească salariul dacă tu nu vei vorbi cu el despre asta. Un tip sau o fată frumoasă nu vor începe discuția cu tine dacă vei fi prea timid și îi vei evita.
Este extrem de important să comunici regulat cu ceilalți. Trebuie doar să vrei, să faci primul pas, să spui primul cuvânt. Spune-le oamenilor ce crezi, ce gândești, e simplu, trebuie doar să începi.

Nu te aștepta că o persoană se va schimba brusc.

O părere greșită este că dacă vei fi destul de insistent și vei avea grijă de o persoană – ea în cele din urmă va înceta să te dezamăgească și se va schimba. Nu, aceasta nu se va întâmpla. Dacă dorești să schimbi ceva în comportamentul altei persoane – spune-i asta, așa cum este, ca ea să știe ce simți și de ce ai nevoie cu adevărat.

Nu poți schimba pe cineva dintr-o clipă, nu are rost nici să încerci. Fie o accepți așa cum este, fie continui să trăiești făra ea.
Cînd încerci să schimbi pe cineva, adesea el rămâne același. Când îi acorzi un sprijin, îi dai libertate – se va schimba în mod miraculos.

Nu te aștepta că totul se va schimba spre bine de la sine.

Fii mai bun cu alții, pentru că și celor din jur uneori nu le este ușor. În spatele fiecărui zâmbet se află o luptă interioară, adesea cu aceleași probleme ca și ale tale. Cu toții suntem înzestrați cu abilitatea de a merge peste greutăți, în loc să le evităm.
Sprijinul, respectul și puterea de a ceda – sunt cadourile vieții, care trebuie să ne învățăm să le primim și să le dăruim, deoarece cu toții împărtășim aceleași vise și nevoi

Nu întotdeauna oamenii se comportă așa cum ne dorim. După cum se spune, sperăm la cele mai bune, dar ne așteptăm la cele mai rele.
Reține, fericirea ta depinde direct de gândurile tale și din ce punct privești lucrurile. Dacă oamenii te-au făcut să simți sau să înveți ceva nou înseamnă că nu în zadar au apărut în viața ta, în ciuda tuturor dificultăților.

Sursa: eucunosc.com

Distribuie articolul: