Sânii sunt cu adevărat fascinanți. Ei vin cu o mulțime de surprize pe tot parcursul vieții tale. Totul începe în etapă pre-adolescentină când  încep să crească. Nu mult după asta o să observi că un sân este mai mare decât celălalt sau că sânii prietenei tale nu arată la fel că ai tăi. Inutil să-ți mai zic, ar trebui să știi, sănii tăi nu sunt constituiți numai din grăsime și țesuturi nervoase! Iată altele curiozități despre sâni, pe care probabil nu le cunoșteai. 

1. Există femei care pot avea orgasm prin stimularea sânilor 

Doi specialiști de profil sexual au realizat un studiu aprofundat pentru a susține afirmația că femeile ar putea ajunge la orgasm doar prin stimularea sânilor.

Dorian Solot și Marshall Miller au raportat că 1% dintre femeile din cercetările lor au povestit despre capacitatea lor de a avea orgasm prin stimularea sânilor.

2. Sânii nu sunt identici (probabil ai observat asta deja) 

Toată lumea are trăsături asimetrice: un braț mai lung decât celălalt, un picior mai gros decât celălalt, chiar și un sân mai mare decât celălalt.

Într-un studiu publicat în Journal of Clothing Science and Technology, sânul drept s-a dovedit a fi în medie mai mare decât cel stâng.

3. Sânii pot cântări aproximativ cât trei cărămizi 

Imaginează-ți cum cari în fiecare zi 3 cărămizi după tine și apoi dormi cu ele pe piept.

Un sutien obișnuit/mediu, poate susține sâni care cântăresc între 0,23 și 9 kilograme, aproximativ greutatea a trei cărămizi.

4. Bărbații care nu au bani preferă femeile cu sâni mai mari

Un studiu realizat în 2013 a constatat că bărbații cărora le lipseau banii sau care proveneau dintr-un mediu socio-economic mai scăzut, preferau femeile cu sâni mai mari, deoarece acest lucru poate indica faptul că femeile au o situație materială mai bună.

Acești cercetători au descoperit că cei dintr-un mediu socio-economic scăzut doreau o femeie cu sâni mai mari decât bărbații dintr-un mediu socio-economic mediu. Și, la rândul lor, bărbații dintr-un mediu socio-economic mediu preferau femei cu sâni mai mari decât bărbații dintr-un mediu socio-economic ridicat.

În esență, cu cât bărbatul este mai sărac, cu atât mai mari sunt sânii femeii pe care o preferă.

5. Și femeile și bărbații se uită la sâni, în mod egal 

Potrivit unui studiu în care mai mulți bărbați și femei au fost echipați cu un dispozitiv de urmărire a ochilor, s-a dovedit că ambele sexe s-au uitat la sânii unei femei în loc de fața ei.

Diferența este că bărbații stau cu privirea mai mult într-acolo, pe când femeile sunt mai rapide.

6. Al treilea sfârc…

A avea un al treilea mamelon undeva pe corp se numește politelie. Aproximativ 3% dintre oameni au un mamelin suplimentar, deși estimările variază foarte mult în funcție de locație.

Adesea este confundat cu o aluniță și poate apărea oriunde pe corp.

7. Fumatul și sarcina pot cauza  lăsarea sânilor

Există o proteină vitală în piele numită elastină, care conferă pielii elasticitate și întindere fără rupere.

Fumatul continuu poate descompune această proteină, provocând lăsarea sânilor. De asemenea, sarcina poate determina lăsarea sânilor.

Surse: eva.ro/iflscience.com

Distribuie articolul: