Dacă și voi v-ați prins că uitați ușor lucrurile, prenumele cuiva sau nu vă amintiți ce ați făcut sau chiar mâncat recent, atunci probabil aveți nu doar corpul ci și creierul obosit. Astfel vă vine mult mai greu să vă concentrați pe ceva sau să vă amintiți de ceva important. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți situația.

Odihnește-te suficient

Începeți prin a avea un somn calitativ. Atât pentru o mai bună concentrare, cât și pentru memorie fără cusur, e important să dormi suficient. Asigura-te că dormi 7-8 ore pe noapte, astfel încât creierul să poată funcționa la capacitate maximă. Nopțile nedormite îți afectează capacitatea de concentrare, favorizând „ceață mentală”.

Practică sport

O minte sănătoasă într-un corp sănătos. Sportul practicat zilnic poate îmbunătăți puterea de concentrare. În timpul exercițiilor fizice, creierul eliberează catecolamine, adică o serie de neurotransmițători care sporesc puterea de concentrare.

Limitează nivelul de stres

Stresul afectează funcțiile cognitive, așa că pentru o memorie bună și pentru o mai mare putere de concentrare, se recomandă limitarea expunerii la stres. În acest sens, se recomandă practicarea meditației, a exercițiilor de respirație și a altor activități similare.

Folosește suplimente alimentare

Suplimentele alimentare pe bază de extracte naturale, dar care conțin totodată și vitamine precum biotina sau acidul folic, contribuie la menținerea memoriei, stimulând totodată puterea de concentrare.

Extractele care te pot ajuta sunt: ginsengul, ginkgo biloba, uleiul de pește, extractul de gălbenele, de ceai verde, de mlădițe de rozmarin.

Memoria și concentrarea sunt importante în fiecare etapă a vieții noastre, de aceea e important să le menținem la capacitate maximă, folosind toate mijloacele pe care le avem la îndemână. Copiii și adolescenții au nevoie de memorie bună și de putere de concentrare pentru a avea performanțe școlare, adulții au nevoie de acestea pentru a da randament la locul de muncă, în timp ce vârstnicii au nevoie de memorie fără cusur și de putere de concentrare pentru a combate efectele procesului natural de îmbătrânire.

Sursa: doc.ro

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: