În total, în R. Moldova, 11.093 de persoane au fost infectate cu coronavirus. Astăzi dimineață  s-au înregistrat încă 10 decese, astfel  bilanțul urcă la 395 de vieți curmate din cauza virusului COVID-19, cu toate acestea există încă multe persoane sceptice, care încă nu conștientizează gravitatea situației și nu respectă normele de protecție pe timp de pandemie. 

Lucrătorii medicali sunt cei care sunt în linia întâi și luptă zilnic riscându-și în fiecare moment viața. Din păcate în Moldova mulți lucrători medicali și-au pierdut viața în lupta cu acest virus.

Veronica Luchian este unul dintre acei lucrători medicali din linia întâi. Aceasta lucrează la Spitalul Municipal din Chișinău NR.1.

Asistenta a scris ieri un mesaj dureros pe pagina sa de facebook. Aceasta se adresează cetățenilor iresponsabili. 

„Cum e în parc? E bine, la umbra și răcoare când te-ai gândi să mai cumperi o Fanta rece și cred că de alt ceva nu e nevoie, doar e vară, nu?

Da, e vară pentru toți și pentru noi tot. Mai avem să vă suportăm mofturile că tot aud: „jucați un show tare bun”, poftim puteți să-l jucați împreună cu noi, să vă deghizați în rolul nostru, cine vrea?

Cât mai rezistăm, cât încă trebuie sa stăm în acest focar? (la propriu foc) oare unii oameni au nevoie să ajungă aici ca să înțeleagă că virsul Covid-19 există, înca nu ați înteles? În AȘA ritm si cu AȘA atitudine nu o sa ieșim niciodată la suprafață. Noi o să lucrăm, voi ieșiți în parcuri”. 

Asistenta a publicat și câteva fotografii cu colegele sale, în care se observă cât sunt de obosite și transpirate din cauza muncii depuse zilnic și din cauza echipamentului pe care sunt obligate să îl poarte chiar dacă afară temperaturile sunt insuportabile.

Menționăm că până astăzi, au fost depistate 1.868 cazuri de infectare în rândul angajaților din sistemul medical:

Asistenți medicali – 751

Medici – 462

Felceri – 100

Personal auxiliar – 535

Farmaciști – 20.

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA