Îndrăgostită de artă, ambițioasă și sigură pe forțele proprii… așa am cunoscut-o pe Luciana Gurduz, o tânără din Orhei, care a învins la concursul Miss ASEM 2019. La numai 20 de ani, se implică în nenumărate activități și își dorește să atingă cele mai înalte culmi, având scopuri bine determinate. 

Câștigătoarea a acceptat să ne vorbească despre competiție, dar și planurile sale de viitor într-un interviu.

3 calități care definesc personalitatea

„Cel mai complicat lucru în viață este să te cunoști pe tine însuți, de aceea ar fi dificil să numesc obiectiv doar 3 cele mai esențiale calități. Însă cuvântul care îmi descrie cel mai bine personalitatea este „competiția”, pentru că ador să concurez, să lupt, să dau dovadă de putere, curaj și ambiție pentru a-mi demonstra mie și celor din jur la ce nivel mă poziționez. O altă caracteristică definitorie ar fi munca, fiindcă zilnic depun suflet și efort în tot ce fac, iar orice lucru început îl duc pâna la bun sfârșit. Și ultima, dar nu cea din urmă calitate: iubesc să visez și să lupt pentru realizarea scopurilor mele”.

Scopul participării la Miss ASEM 2019 

„Odată ce am fost admisă la această universitate, deja știam că va veni ziua când am să iau parte la acest concurs, pe care îl vizionam de mică la TV și care de fiecare dată făcea mare forfotă în rândul fetelor de la ASEM. Știam sigur că într-o zi am să ajung și acolo, de aceea acest concurs în primul rând este un vis împlinit din copilărie, o nouă treaptă pentru dezvoltarea mea personală care mă motivează și mă determină să lupt mai departe pentru visele mele”.

Motto-ul în viață

„În timpul liber mă implic în activitățile extracurriculare și mă ocup cu teatrul. Sunt actrița la teatrul „VOAB” din Orhei la Consiliul Raional de Cultura „Andrei Suruceanu” . Nu iubesc să îmi impun limite și condiții, nu iubesc nici situațiile de mijloc, mereu tind spre extreme, iată de ce în viața mă conduc după principiul „Totul sau nimic!” .

Avantajele titlului de Miss

„Titlul de Miss ASEM pe lângă faptul că reprezintă un motiv de mândrie, plăcere și rezultatul muncii mele asidue, este o provocare în același timp. Este mai ușor să primești onorariul și titlul, însă nu este deloc ușor sa îl deții și să îl porți cu demnitate. Desigur că frumusețea este o calitate absolut necesară în carieră, și am zis calitate, nu trăsătură fizică, deoarece frumusețea îmbină farmecul interior, armonia dintre chip și suflet și anume ea e cea care izvorăște din inimă și se reflectă în priviri. O femeie deșteaptă întotdeauna este o femeie frumoasă, iar în carieră acest lucru este apreciat și lăudat. Chiar și din punct de vedere statistic, persoanele cu o ținută fizică atrăgătoare și plăcută tind să fie mai des angajați după interviu, desigur dacă persoana în cauza posedă și frumusețe intelectuală”.

Planurile de viitor 

„Nu îmi fac planuri dinainte, ci iubesc ca viața să mă provoace la momentul potrivit. Însă pe viitor tot pe scenă mă văd, deoarece iubesc teatrul, arta și scena în mod deosebit. Primesc emoții de nedescris și încerc de fiecare dată să intru în adâncul sufletului spectatorului și să îi ating strunele inimii. Acest lucru ar însemna pentru mine un hobby de care m-aș ocupa pe lângă o carieră stabilă în domeniul afacerilor. Am planuri mărețe spre care mă îndrept încet, dar sigur. Gestionarea timpului a fost dintotdeauna dificilă pentru oricine, inclusiv pentru mine, și fiecare deține metodele sale proprii de a-și coordona planurile. Eu îmi schițez în cap și pe foaie activitățile, obiectivele zilei și le îndeplinesc. Îmi place să fiu mereu ocupată cu ceva, mereu să am planificată întreaga zi, pentru că dacă alegi să stai pe loc atunci nu aștepta să vina rezultatele spre tine”.

Mulțumirile merg către…

„Primul și unicul mesaj pe care pot și trebuie să îl dedic este exclusiv mamei mele! Doar ea știe fiecare pas al meu, fiecare gând, suflare sau emoție. Doar ea mă cunoaște cel mai bine și nu așteaptă explicații sau răspunsuri la întrebări pentru că ea deja mă citește din priviri și intuiește de fiecare dată sentimentele și gândurile mele. Este persoana care mă susține, mă încurajează și mă iubește necondiționat. Să îi adresez un „mulțumesc”, ar fi prea simplu, prea modest, o viață nu mi-ar ajunge să îi întorc înapoi toată dragostea și sprijinul pe care mi le acordă în fiecare moment al vieții mele. Mamă, îți sunt recunoscătoare pentru ceea ce am ajuns eu azi. Este vorba de munca, iubirea, grija și meritul tău!”

Un sfat pentru viitoarele participante

„Cea mai frumoasă operă de artă la care poți să lucrezi ești tu însuți! Învață să te accepți așa cum ești și să prinzi curaj, să te iubești, să fii încrezătoare, să-ți cunoști punctele tari și să le dezvolți în cel mai frumos mod!”.  Anume acest sfat îl dau pentru că eu singură încerc la moment să lucrez așa.”

Luciana, îți mulțumim pentru interviu și îți urăm mari succese!

Distribuie articolul: