„Lost in Moldova”, un serial care o să vă placă din primele secunde, spune povestea unui tânăr american care a venit în Republica Moldova, prin intermediul unui program de voluntariat, pentru a preda limba engleză. Încă din primele clipe, Diego a înțeles că experiența lui va fi cu totul alta decât s-a așteptat. Vinul, borșul roșu, harbuzul murat, cărbunele activ și toaleta din curte sunt doar câteva descoperiri făcute de acesta, chiar în prima zi. 

Casa de producție Volt Cinematography vă anunță despre lansarea oficială a primului episod al serialului Lost in Moldova

Serialul Lost in Moldova este o dramedie despre un tânăr american, care devine voluntar al Corpului Păcii pentru a o impresiona pe fosta lui iubită. Diego, eroul principal, ajunge în Republica Moldova, unde urmează să predea limba engleză într-o școală de la sat. La sosire, Diego găsește o lume complet diferită de ceea ce și-a imaginat și este nevoit să-și depășească aroganța, ca să învețe să conviețuiască cu noua sa familie și cu restul consătenilor.

În esență, serialul încearcă să capteze spiritul Moldovei, diferențele culturale și călătoria lui Diego spre îmbunătățire, iar toate astea au loc într-o manieră veselă și haioasă.

Urmăriți primul episod „Lost in Moldova” și rămâneți cu ochii pe noi, pentru a vedea ce-l mai așteaptă pe Diego în celelalte episoade.

„În toamna 2019 am lansat o campanie de colectare de fonduri care ne-a ajutat să strângem în jur de $14,000 din toată lumea, în special din SUA și Moldova. Aceste contribuții ne-au dat șansa de a-l aduce pe Kenny Grimble Jr. (eroul central – Diego) din Lost Angeles și pentru a filma primele 3 episoade în luna Noiembrie 2019. Episoadele 2 și 3 urmează să fie lansare în luna Decembrie, iar filmarea următoarelor episoade este prognozată pentru 2021”, dezvăluie producătorii serialului.

Proiectul Lost in Moldova este o colaborare între SUA și Moldova. Actorul principal și câțiva dintre actorii secundari care urmează să apară în serial sunt din Statele unite, la fel sunt americani și câțiva dintre producătorii asociați, dar și creatorul serialului, John E. Lewis. 

În serial apar actori moldoveni bine cunoscuți precum Dumitru Mamei și Olga Guțu-Cucu, dar și tânăra Loredana Sandu, cu toții fiind îndrumați de regizorii Vlad Bolgarin și Călin Laur. Producția proiectului a fost realizată de către casa de producție moldovenească VOLT Cinematography, în colaborare cu Racketa Production și Pascaru Production.