Oricât de mult ai munci și oricât de mare ar fi salariul, limitările tale mintale ar putea fi cel mai mare factor care împiedică succesul financiar. Vezi care sunt acestea ca să poți scăpa de ele și să te poți bucura de prosperitate și de o viață împlinită din punct de vedere financiar.

Dacă ai crescut repetându-ți în minte proverbe precum, “ban la ban trage” saula omul sărac nici boii nu trag” și crezând orbește în adevărul din spatele lor, vei considera nu e cazul aștepți mai mult de la tine pe plan financiar pentru e imposibil schimbi mâna care ți-a fost servită de univers. Prin aceste gânduri și convingeri practic îți pecetluiești destinul fără ca măcar ți dai seama. Nu-ți dai șansă de a încerca ți schimbi circumstanțele financiare.

Cum descoperi care sunt convingerile care te limitează? 

Poate fi frustrant te zbați ai succes pe plan financiar fără identifici mai întâi ce te ține pe loc. Dar cum faci asta mai exact? Pentru început, încearcă răspunzi la întrebările de mai jos.

În copilărie când cereai bani de la părinții tai ți se spunea mereu nu sunt suficienți?

Ce impact a avut comunitatea în care ai crescut asupra mentalității tale legate de bani?

4 limitări mintale legate de bani

ți fie și mai ușor identifici convingerile care te împiedică te bucuri de prosperitate financiară, găsești mai jos o listă de 4.

  • „Toate problemele mele s-ar rezolva dacă așa avea mi mulți bani ”

Ești convinsă viața ta va fi mult mai frumoasă și mai fericită doar dacă vei reuși acumulezi suficienți bani. Niciodată nu crezi ai destui și de fiecare dată vrei mai mulți. Din acest motiv, tinzi prioritizezi munca în detrimentul vieții de familie, pentru ești ferm convinsă doar dacă vei munci cât de mult e omenește posibil vei reuși strângi cât îți trebuie.

  • „E important ca lumea să știe că am bani”

În mintea ta, valoarea ta ca om e definită de contul din bancă. Ai mereu grijă ți cumperi cele mai noi lucruri, de la branduri populare, de care știe toată lumea. Astfel le arați oamenilor ai succes și astfel ei te vor admira și respecta mai mult. Adesea tinzi ți cumperi mai multe lucruri decât ai nevoie doar pentru a da lumii impresia succesului tău.

  • „Nu am bani, sunt săracă, trebuie să mă țin de fiecare leu”

Subiectul banilor îți provoacă anxietate, te străduiești din greu economisești și ești convinsă nu ai suficienți pentru urgențe sau zile negre. Ești convinsă trebuie muncești din greu pentru orice leu și nu te aștepți ai noroc din acest punct de vedere.

  • „Banii nu aduc fericirea, doar persoanele lacome se gândesc mereu la bani”

Tinzi vezi banii ca pe ceva negativ și o sursă de frica, anxietate sau dezgust. Ești convinsă cei care au bani sunt lacomi sau banii sunt sursa răului pe această lume. Tocmai de aceea nu ești atentă la modul cum îți cheltui banii pe care-i ai și adesea faci alegeri financiare riscante: nu economisești, arunci cu banii pe lucruri mai puțin importante și nu te gândești la viitor din acest punct de vedere.

Vestea bună este poți oricând modifici aceste scenarii mentale care te auto-sabotează. Ele nu sunt permanente.

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: