Este una dintre cele mai bine îmbrăcate vedete de la noi, iar secretul ei nu constă în hainele scumpe. Demult nu mai este un secret că Lilu poartă și recomandă să reciclăm lucruri și haine, iar piața second hand este locul perfect în care putem descoperi lucruri cu adevărat valoroase.

Prezentatoarea TV este cu siguranță în topul celor mai stilate persoane publice de la noi, iar asta nu se datorează unei armate de stiliști ci, probabil, „ingredientului” principal care ar fi simțul estetic.

Lilu a mai demonstrat încă o dată că te poți îmbrăca bine, cu bani puțini și ne-a arătat o ținută superbă de toamnă, în cele mai actuale culori ale sezonului.

„Am observat în ultima vreme că tare ne place să trăim viața altcuiva, să semănam cu cineva, să copiem, să uităm de cine suntem noi cu adevarat. Marele minus al social-trendings e că suntem ca o turmă care se îmbracă la fel, mânca la fel, se machiază la fel. Dar Frumusețea adevărată e în diversitate, originalitate, unicitate. De asta când sunt întrebată dacă am vreun idol, zic tuturor NU. Și nici nu vreau să fiu unul. Puteți fi mai frumoase, mai bune, mai stilate decât multe dintre cele pe care le urmăriți… trebuie doar să încetați sa fiți ca cineva – Fii Tu”, este îndemnul jurnalistei.

Într-o altă postare Lilu a povestit cine a „investit-o” în lumea SH-ului: „La “gumanitarcă” la Drochia – acesta e răspunsul veșnicei întrebări – la care second fac cel mai des cumpărături😊 Prima mea călătorie în lumea secondului mi-a făcut-o bunica Ileana, care acum tot călătorește… printre îngeri. Era o femeie înaltă, cu părul lung și negru, mergea ca o zână cu mine de mână. O săptămână întreagă adormeam cu gândul că duminică voi merge cu bunica la piață să vindem brânză și smântână. Ajungem la piață, acolo unde: laptele, brânza, smântână deveneau bani care apoi erau cheltuiți la „gumunitarcă”. Am tot citit reacţiile oamenilor şi mulţi spuneau că ar trebui să îmi fie ruşine – eu sunt sinceră, nu vreau să mint, zicând „Vai look-ul meu e din ultima colecție, cumpărat din Milano”…Nu înţeleg de ce unora li se pare înjositor să îmbraci haine la mâna a doua, probabil pentru că nu au altceva prin care să se afirme, în afară de haine scumpe. Cine dintre voi își mai cumpără haine de la seconduri?”

Reciclarea hainelor este un trend care ar trebui adoptat de fiecare, în special dacă ne pasă de mediul în care trăim, iar procurarea articolelor vestimentare de la un SH este o modalitate simplă de a ajuta planeta, dar și de a crea ținute superbe cu bani puțini.

Potrivit edgexpo.com, o singură persoană aruncă peste 31 de kilograme de încălțăminte și haine anual, iar asta ne pune pe gânduri, îndeosebi datorită faptului că în jur de 90% de textilele ce ajung la gunoi, ar putea fi reciclate. Cel mai mare exportator de articole SH este SUA, iar 75% din populație are cel puțin o haină de la second hand.

Poate e timpul să luăm exemplu? Altfel, unde vom ajunge mâine dacă ne pasă doar de azi?

Sursa: Instagram.com

Vezi și: Lilu, sătulă de bârfe: „A ajuns la urechile mele că voi, cei care mă urmăriți, sunteți niște roboți”