Lucruri frumoase s-au întâmplat weekend-ul trecut. Prezentatoarea TV a organizat un târg de vară, și nu este vorba despre eliberarea garderobei, ci despre un târg de caritate. 

Recent, Lilu a cunoscut povestea tristă a trei frați orfani, două surori și un frate, care au trecut încă din fragedă copilărie prin bătăi, alcool și sânge, ajungând într-un final prin orfelinate. Frații și-ar dori să locuiască împreună, dar nu au o casă.

View this post on Instagram

Poveste trista și lunga 😢 împreuna putem sa o rescriem pentru a fi fericita🙏🏻😇 Aceste fete zâmbesc, dar nici prin cap nu va trece prin ce copilărie de coșmar au trecut și ce adolescenta cu griji au avut. De fapt povestea este a 3 frați de la tați diferiți (fratele nu a reușit sa fie in poza, e intr-o familie, in plasament) 2 surori și un frate – care nu au avut norocul de o mama grijulie și muncitoare. Copii care au văzut bătăi, alcool și sânge de multe ori. 😓 Svetlana, cea care acum tine deja in brațe propriul copil – a mers in clasa 1… abia la 10 ani. Stăteau cu zilele încuiati in stână, fără mâncare și fără apă, cât cea care i-a născut era pe deal cu un nou iubit. O femeie care avea oile la acea stana i-a descoperit când a venit întâmplator acolo. I-a hrănit, spălat și a denunțat-o pe mama. A fost decăzută din drepturi. Între timp bunicii care erau singurul lor sprijin au murit. Surorile mamei, plecate peste hotare nu au putut (nu au vrut???) sa le poarte de grija… așa ca au ajuns prin orfelinate. Svetlana este cea care mi-a scris, spunându-mi povestea ei de viața. După ce a ieșit din orfelinat s-a îndrăgostit de un bărbat. Si soarta ei era sa fie foarte similara cu cea din copilărie. Bărbat abuziv, alcool, bătăi – a plecat de la el când deja cu un suflețel sub inima. Acum se afla într-un centru pentru mame singure din Chișinău dar este amenințată de tatăl fetiței, ca ii ia copilul. Își dorește o casa mică, pentru fiica sa, pentru sora și fratele sau. Sa crească împreuna, in pace, liniște și mai multă dragoste. Vrea sa schimbe directia vieții. Nu au pe nimeni din familie care sa ii ajute. Noi suntem marea FAMILIE a oamenilor buni care putem face împreuna acest vis sa devină realitate. Urmează o serie de evenimente pe care le voi organiza pentru a aduna suma necesară pentru cumpărarea unei căsuțe. Am început cu oferirea in chirie a rochiilor de seara, acum urmează târgul. Va fi un Cos unde vom colecta și bani + o mare parte din urma sumei obținute in urma vânzărilor hainelor și accesoriilor Eco va fi donata. Cine vrea sa doneze de peste hotare îmi scrieți va rog in privat. Voi avea grija de la colectarea sumei pana și la perfectarea actelor.

A post shared by Lilu.ojovan (@lilu.ojovan) on

Povestea lor a impresionat-o pe Lilu, care și-a dorit cu tot dinadinsul să le dea o mână de ajutor. Vedeta tv a organizat un târg de caritate, unde și-a expus spre vânzare numeroase articole vestimentare și accesorii personale. Admiratoarele vedetei și fashionistele înrăite nu au putut lipsi de la eveniment, și, pe lângă procurarea unor articole, au făcut donații frumoase.

E minunat când oamenii își aduna puterile nu pentru a critica și a vorbi, se adună pentru a face lucruri frumoase.

Din aceste vânzări și donații s-a strâns o sumă impresionantă, iar Lilu a rămas mai mult decât încântată.

„Amelie a venit spre seară, ieri, în garderoba când lipeam preturi, puneam în pungi:

– Mami, da voi de ce lucrați azi, doar e Weekend?

– Iubita, pentru că e bine să răspunzi frumos la lucrurile frumoase care ni se întâmplă în viață.

Recunoștința și starea de mulțumire pentru ce este, fără a judeca dacă e rău sau bun, fără a aștepta ceva la fel ca la altcineva, la tine poate fi mai bine”, își începe postarea aceasta.

Prin intermediul rețelelor sociale, aceasta le-a mulțumit tuturor pentru prezență și implicare: „Vă mulțumesc pentru implicare, că ați venit să cumpărați, că ați venit să donați, ați venit să ajutați, că iertați. Nu a fost târgul meu a fost târgul NOSTRU. Pentru că e minunat când oamenii își adună puterile nu pentru a critica și a vorbi, se adună pentru a face lucruri frumoase – unii pentru ceilalți. Împreună am reușit să adunam 27.000 lei. Și sper tare curând să fac un Live din casa pe care o vor avea cei 3 frați orfani. 💚 Sincer, încă nu realizez ce s-a întâmplat azi, probabil mâine, poimâine voi fi în stare să analizez, în ansamblu, toată nebunia bună care s-a petrecut azi. Vă cer înțelegere și promit data viitoare sa fie mai bine. 💚 Ce m-a bucurat azi? Să văd atâția oameni pe metru pătrat cu pungi Eco♻️, asta e bogăția imaterială de care sunt cea mai FERICITĂ. Vreau, în special, să mulțumesc oamenilor mei, care și-au „donat” ziua lor liberă”, încheie plină de entuziasm, Lilu.

Datorită vedetei, dar și a admiratoarelor acesteia, cele două surori și fratele lor, vor avea în sfârșit o casă, doar a lor!

Sursa: Instagram.com

Vezi și: Lilu, despre cum își organizează vacanțele fără a apela la un agent de turism: „Ne place să călătorim după propriile planuri și posibilități”

Distribuie articolul: