Campania #FirstJob trezește tuturor amintiri frumoase și o notă fină de nostalgie. Pentru unii un eșec din care și-au învățat lecția, pentru alții o adevărată reușită care i-a făcut să crească – primul loc de muncă oricum rămâne memorabil. Am întrebat-o pe jurnalista Lili Lozan despre primul loc de lucru și ce amintiri îi trezește acesta.

„Primul meu job a fost la Messager, la Moldova 1. Am început să lucrez încă din primul an de facultate, ori, bursa era mică și îmi doream cumva să îmi ajut părinții… așa ca m-am angajat. Am trecut un concurs, apoi un interviu (pe atunci era tare greu să te angajezi, nu ca acum) și m-am pomenit în redacția știri. Doar că intenția mea de a face bani a fost spulberată! Studenții nu primeau nimic, așa ca vreo 8 luni am tot lucrat în favoarea comunității. Am acumulat însă o experiență de muncă extraordinară și cunoștințe prețioase, de care mă ghidez până astăzi.”

„Paralel, am început să scriu, am scris pentru ziarul Timpul, revista Gustos, Allfun.md. Din texte am început să și câștig primii bani, deși era vorba de bănuți mai degrabă – 50 de lei de articol (râde). Primul salariu (mare) a fost la Revista Gustos – 900 de lei. Și acum îmi amintesc ce fericire pe capul meu! Ulterior m-am angajat la Kiss Fm și paralel la Prime TV și am început să mă descurc cu chiria, serviciile comunale, dar și cheltuielile zilnice”, își amintește prezentatoarea TV.

„Dacă stau să mă gândesc bine, eu am muncit și în redacție de știri, și la radio, și tv – așa că știu cum funcționează lucrurile și chiar dacă atunci îmi părea că lucrez în van, timpul a arătat că nu contează ce salariu ai, ci cunoștințele, experiența acumulată, oamenii pe care îi întâlnești… Fiecare dintre locurile de muncă m-a marcat și astfel m-am format ca om. Fiecare etapa profesională pentru mine e unică – am învățat să prețuiesc banul, să știu cât pot duce, să mă gândesc la ziua de mâine, să nu aștept „mană cereasca” și să fiu sigura pe propriile forțe!”, ne-a mai spus Lili Lozan.

Distribuie articolul: