Felicia Cheibaș este tânăra care de la 17 ani a început să-și fixeze primele scopuri, iar în scurt timp a urmărit cât de frumos se pot realiza. Acum, Felicia se poate lăuda cu două afaceri puse pe picioare și cu o profesie de suflet care devine tot mai populară și la noi în țară – Life Coachingul. Într-o nouă ediția de Live Instagram am invitat-o pe Felicia să ne povestească despre parcursul de care a avut parte până a deveni Life Coach, ce este coachingul și pentru cine este potrivit. Pentru mai multe detalii, derulează mai jos. 

La 19 ani, primii pași în lumea afacerilor

„Am intrat în lumea afacerilor de la vârsta de 19 ani. Prima afacere pe are am lansat-o a fost cu antrenamentele pe trambulină, „Jumping Fitness” – un tip de sport unde fiecare femeie are trambulina ei. La început, activam acolo atât în calitate de instructor, cât și de proprietar al sălii – mă ocupam cu tot: marketing, vânzări, antrenamente… . După 3 luni, pe lângă afacerea cu antrenamentele, am început încă una. Mai exact am început să realizez și să vând haine personalizate. Am creat pagina „Creative Design” unde vindem haine, hanorace, tricouri cu broderii și imprimeuri. De 5 ani am aceste afaceri. Adevărat este că anterior acestea erau unicile mele ocupații, respectiv le acordam mult mai mult timp, acum însă life coaching-ul este activitatea și pasiunea mea de bază”, povestește Felicia.

Calea spre Life Coaching

„De fapt povestea mea cu coachingul a început mai mulți ani în urmă, pe când eram un fel de coach pentru familia și prietenii mei (zâmbește), doar că nu era pentru un public mai larg”, își amintește Felicia.

„Pe când eram adolescentă, mama mi-a cumpărat o carte – „Gândirea pozitivă pentru Adolescenți” și am ajuns să vreau să citesc cartea aceasta din cauza perioadei în care nu prea aveam prietene la școală. Momentul ăsta a încununat într-un fel criza aceasta caracteristică pentru vârsta adolescenței, respectiv am zis că voi face totul ca să reușesc să-mi fac prieteni noi. Am luat acea carte și am început să pun în practică mai multe recomandări și iată așa peste câteva luni mi-am creat un nou grup de prietene cu care rezonam, am atras alături de mine persoane cu care eram pe aceeași undă. Așa a început pentru mine dezvoltaea personală”, spune ea.

Dacă vrei să obții mai mulți prieteni și să ai o relație mai bună cu oamenii, trebuie în primul rând să fii într-o relație foarte bună cu tine. Tot ce avem în exterior este o reflecție a lucrurilor din interior și dacă simți că oamenii nu te apreciază este pentru că tu nu te apreciezi. Dacă dorim mai multă iubire, sau o mărire de salariu, în primul rând trebuie să conștientizăm în mod subconștient că merităm ca lucrurile astea să se întâmple.

„Apoi am mai dat de o altă carte, care a avut un impact major asupra mea, este vorba despre „Forța gândirii pozitive” pe care chiar și acum continui să o recitesc când simt nevoia. La vârsta de 17 ani am început să-mi setez primele scopuri, îmi doream să am afaceri. Pe atunci eram foarte pasionată de psihologie doar că pe atunci aceastei ramuri nu i se acorda prea multă atenție, mai ales în Moldova. Domeniul psihologiei rămânea mereu în gândurile mele, dar iată cu timpul am ajuns, datorită experiențelor prin care am trecut să profesez în acest domeniu”, spune Felicia.

„La un moment m-am pomenit în momentul în care ai succes și banii vin, dar simți că ceva nu-ți aparține cu adevărat. Atunci m-am întrebat „Ok, dar eu ce valoare aduc societății prin afacerile mele?” , simțeam că nu ajut suficient oamenii, doream să fac ceva în viață pentru oameni, pentru societate.” 

O căsnicie și-un divorț, toate într-un an

„Doi ani în urmă a fost momentul care mi-a schimbat viața la 180 de grade. Cu exact doi ani în urmă am trecut printr-un divorț. S-a întâmplat ca la vârsta de 22 de ani să mă căsătoresc și tot la 22 de ani să divorțez. Unul din momentele care m-a condus către acest pas a fost frica de singurătate și trecând prin frica aceasta, și prin toate cele care mi s-au întâmplat am simțit dorința de a ajuta femeile care sunt în situația prin care am trecut eu. Astfel, am luat decizia că trebuie să schimb ceva în viața mea, am plecat în Bali, atunci am cunoscut foarte multe femei, am avut parte de 10 zile magice în Bali și după aia a urmat un an pe care mi l-am dedicat mie și cunoașterii de sine”, povestește Felicia.

Când trăiești experiența schimbărilor

„Il știam pe Bob Proctor din filmul „Secretul”, mai citisem și cartea lui „Și tu poți fi bogat”, însă pe vremea aia, că tot trăiam singură simțeam nevoia să mai aud pe cineva în casă. Atunci conectam YouTube-ul și-l ascultam pe Proctor. Erau foarte multe videouri pe Youtube și le ascultam de parcă eram hipnotizată, îl ascultam zilnic și între timp am început mai multe traininguri, iar în scurt timp mi-am manifestat o dorință – dorința de a deveni coach. Într-un video de al său am auzit cum zicea ,,Poți fi consultant pentru compania mea” – așa am primit de la Univers cea mai bună oportunitate de a deveni coach. Am aflat toate detaliile – erau investiții mari, dar într-un final am luat decizia de a pleca. Am plecat în Canada, acolo am devenit consultant și am înțeles cu exactitate ce trebuie să fac mai departe”, își amintește Felicia.

Când tu nu iei o decizie, te consumi foarte mult. Dacă te gândești mai mult de trei zile la un lucru înseamnă că trebuie să-l faci.

„Carantina a fost acea perioadă în care am înțeles că e momentul să aplic tot ce am acumulat și am decis ca toată informația de care dispuneam să nu o mai țin strict pentru mine, dar să o răspândesc mai departe. Noi oamenii, când primim foarte multă informație, trebuie să dăm mai departe. Așa funcționează legile universului, nu poți ține astfel de informații prețioase doar pentru tine – nu e corect. Respectiv, chiar dacă aveam multe frici am dat start activității mele de Life Coaching. După primul Live am primit mesaje de la mai multe femei care aveau nevoie de ajutor, astfel am început să ofer sesiuni de coaching, totul s-a întâmplat foarte natural”, povestește ea.

Cine are nevoie de Life Coaching?

„Oricare om are nevoie de coaching. Ceea ce fac eu în coaching este să le ajut pe femei să își schimbe acele credințe limitative care le blochează în obținerea rezultatelor pe care și le doresc. Foarte mult lucrez cu femeile la capitolul încredere în sine. Femeile de la noi au nevoie de dragoste de sine”, mărturisește Felicia.

Dacă nu-ți oferi timp să te cunoști pe tine atunci nu poți să ajungi să ai încredere în forțele tale. Încrederea vine atunci când tu știi cine ești, încrederea noastră vine prin cunoștință, cunoștință asupra ta. 

Pentru a afla mai multe detalii despre cum să-ți setezi corect scopurile, cum să-ți manifești dorințele și cum să experimentezi legea atracției te îndemn să urmărești varianta video a acestui interviu, pe care o găsești atașată mai jos. 

N.B. „Femeia Manifestatoare este grupul de Facebook pe care Felicia l-a lansat împreună cu colega sa, Mirela, unde zilnic distribuie videouri și postări informative pentru dezvoltarea personală a femeii și din care poți face parte și tu. Fă click aici și înregistrează-te în comunitatea Femeia Manifestatoare.

Sursa foto & video: Instagram