Frumusețea părului vopsit a căpătat noi valențe de când Lidia Muntean a făcut din coloristică o pasiune. Beauty maker, trainer și unul dintre cei mai buni coloriști din Moldova, Lidia e specialista care anticipează etapele prin care trece vopseaua de păr și cum culoarea poate forma un tandem armonios cu persoana care o poartă.

Dincolo de tot ce înseamnă să fii beauty maker, coloristica e domeniul în care se îmbină matematica, pictura și psihologia, iar ea e cea care le stăpânește pe toate de minune. Te invit s-o cunoști pe Lidia!

Lidia, de unde vine pasiunea ta pentru coloristică?

Probabil, toate pornesc din momentul în care am decis să fac o schimbare în viața mea și să mă dedic acestui domeniu. Lucrul acesta s-a întâmplat într-o etapă când eram pregătită pentru o restartare. Am fost frizeriță mai bine de 6 ani, iar acum un an am conștientizat că a venit acel moment când ai de ales: fie renunți și o iei de la capăt, dar într-un alt domeniu; fie continui să faci ce făceai, însă altfel. Eu am ales a doua variantă și mi-am făcut bagajul. Am plecat la Sankt- Petersburg la un unul dintre cele mai performante cursuri de coloristică din lume. Acolo am fost remarcată și asta m-a făcut să conștientizez propria-mi valoare în calitate de profesionist. Acel eveniment mi-a dat încrederea necesară și doza de motivație de la care au și pornit toate.

lidia-3

Odată ce ai revenit la Chișinău și ai început să faci ceva diferit, nou, ce reacție au avut clientele tale?

Oamenii au reacționat imediat ce au văzut poze publicate de mine pe Facebook, unde și erau imortalizate rezultatele de look schimbat al clientelor, precum și reacțiile de mulțumire afișate pe chipurile doamnelor și domnișoarelor cu care lucrasem. Femeile îmi spuneau că „văd ceva diferit în păr”, asta le plăcea și doreau să obțină un efect similar cu ceea ce au văzut în fotografiile mele.
Satisfacția acestora a fost amplificată când le spuneam că tehnica în care lucrez permite colorarea o dată la câteva luni (4-5 luni sau și mai mult). Plus la toate, modalitatea de colorare e una care corespunde timpului, face trecerea de la rădăcina de păr naturală spre culoarea pe care și-o dorește clientul, respectiv, acest lucru înseamnă mai puține vizite la salon, mai mulți bănuți în buzunar și mai mult timp liber.
De asemenea, lucrez cu produse profesionale de vopsirea părului, cu branduri de calitate, care-mi permit să jonglez atât cu tipurile de păr, cât și-n materie de nuanțe.

lidia-1

Crezi că odată cu această reacție pozitivă a clientelor tale, s-a schimbat și percepția lor asupra frumuseții?

Mi-ar plăcea să cred că așa este, căci odată ce acestea îmi acceptă și urmează sfaturile, e un indicator de schimbare. Precum e și un indicator că am cliente cu care am stabilit o relație de fidelitate. Asta îmi place mult și probabil n-o să exagerez dacă zic că eu cred în ceea ce fac, o fac din plăcere și oamenii simt asta.

Unde poți fi găsită, văzută, citită, urmărită și sunată?

Toți cei care doresc să facă o schimbare de look, mergând pe dimensiunea coloristicii de generație nouă, pot suna la numărul de telefon +373 69688988 pentru a-și face o programare. De asemenea, îmi pot scrie pe Facebook, pe pagina oficială Beauty Zone sau pot urmări toate postările mele din Instagram, iar cei care-și doresc mai multe informații, se pot abona la blog, care vreau să devină o platformă de comunicare cu oamenii din online. Pe blog îmi propun să vin cu sfaturi de îngrijire a părului la fiecare etapă de sezon, să povestesc despre tendințe în materie de culoare și să construiesc o puntea de dialog cu cititorii prin articolele de acolo, care, sper eu, vor fi postări cu adevărat practice și utile.

Vezi mai jos mai multe lucrări realizate de Lidia Muntean în diverse tehnici de coloristică:

În final, te rog să vii cu un mesaj către toți cei care vor citi acest interviu.

La Chișinău avem coloriști buni, cu adevărat profesioniști, care sunt la curent cu noile tendințe și care lucrează cu produse de calitate. Toți cei care își doresc să-și mențină calitatea părului vopsit, să-l protejeze și să crească ciclul de viață al nuanței obținute, se pot adresa cu încredere la acești specialiști și pot fi siguri că vor fi în pas cu moda și-n armonie cu propria personalitate.

 

Sursa: beautyzonemd.wordpress.com
Interviu realizat de Ana Zatușevschi pentru Beauty Zone

P