Face obiecte extraordinare din lemn în 3D, deși viața l-a țintuit într-un scaun rulant. Povestea lui Sergiu Obadă a fost unul dintre cele mai citite materiale în 2018 pe EA.md. Iată că lemnarul vine, pe final de an, cu o veste frumoasă. A inițiat, împreună cu un grup de amici ai săi, o platforma de colectare de fonduri pentru orice persoană aflată în nevoie. Platforma de crownfunding Donate.plus vine să sprijine, prin tot ceea ce face, copiii, tinerii, comunitățile din Republica Moldova pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

Istoria saitului sa inceput acum 2 ani in urma cind mie personal imi trebuia ajutor si am apelat la un asa fel de platforma de peste hotare Bună ziua la toți. Prieteni, vreau să vă dezvălui un eveniment din viața mea.

„Cu șapte ani în urmă, din cauza unui accident rutier mi-am fracturat coloana vertebrală. De atunci, sunt într-un scaun cu rotile. Viața mi-a dat o lovitură prea crudă, însă mi-am adunat toate puterile și nu m-am lăsat înfrânt. În urma accidentului aveam nevoie de o operație urgentă, costul căreia era de 35 000 euro. Eu nu dispuneam de acea sumă, eram disperat și nu știam cum să procedez. Însă, un prieten mi-a propus atunci să facem auzit cazul meu, publicându-l pe o platformă de colectare de bani din străinătate. Este uimitor că există atât de mulți oameni buni și cu suflet mare care nu m-au cunoscut, dar m-au ajutat. În numai trei săptămâni, suma a fost colectată și am plecat la operație”, povestește Sergiu.

„De atunci, am decis să ajut persoanele ce necesită ajutor. Timp de doi ani, am documentat și mi-am propus să lansez și eu o astfel de platformă, alături de o echipă de programiști excepționali. Astăzi, platforma se deschide spre voi, spre cei ce au nevoie de ajutor. Aici, orice persoană ce se confruntă cu probleme de sănătate, cu idei excepționale, dar care nu poate să și le realizeze, poate să se înregistreze pe site și să își împărtășească povestea sa, făcând-o cunoscută prin distribuirea acesteia pe diverse rețele de socializare. Oamenii care nu sunt indiferenți, să vină cu aportul lor financiar pentru a-i ajuta”, mai declară tânărul.

„Donate – Plus” este o societate în care acțiunile voluntare și neîngrădite ale membrilor săi, sănătatea, educația, siguranța familială, responsabilitatea socială și individuală determină dezvoltarea indivizilor și a potențialului uman. Asociația promovează responsabilitatea socială, respectul, empatia, altruismul, deschiderea, integritatea, acțiunea, perseverența și implicarea. 

„Pană acum am reușit să aducem bucuria în zeci de familii din Moldova. Împreună am reușit să aducem zîmbetul pe buzele persoanelor bolnave de cancer și alte maladii severe. Înregistrarea și publicarea campaniilor pe platforma este absolut gratuită , ceea ce este o prioritate pentru noi și cei care își publica campaniile , iar pentru doritorii de a face o donație , platforma vine cu o gama larga de metode pentru achitare, aproximativ 30 sec. durează completarea câmpurilor pentru a efectua transferul către campania aleasa. Suntem mândri de faptul ca am reușit sa unim o comunitate de câteva zeci de mii de persoane, până acum am reușit sa încheiem peste 20 de campanii cu succes. Site-ul donate.plus este la moment în testare, iată de ce noi deschidem colectările de fonduri pe platforma Facebook , iar ulterior banii sunt transferați către clinicile unde aceștia se tratează”, mai povestește echipa lui Sergiu.